Bildgalleri: I Prevail på Klubben i Stockholm 2020-02-27

En stämbandsskada för sångaren Brian Burkheiser höll på att sätta stopp för Michigan-bandet. Genom ångesten och läkningsprocessen spelades bandets andra album, Trauma , in. På albumet behandlar bandet tunga ämnen kring psykisk sjukdom och många av låtarna är inspirerade av Kyle Pavone från We Came As Romans tragiska död. Albumet släpptes i mars i år och den första singeln “Breaking Down” flög direkt in på topp tio på Billboard Mainstream Rock Songs hitlista.

I Prevail är ett mästerligt exempel på att rockmusik mår bra just nu. Bandet bildades i Southfield, Michigan 2013, och med sina aggressiva riff såväl som galna körarrangemang har bandet fyllt arenor över hela USA. Sophie Carlbrant förevigade spelningen på Klubben i Stockholm, förmodligen kommer bandet att spela på någon större arena under nästa turné.

 

FOTOGRAF: Sophie Carlbrant 
KONSERT: I Prevail
ARENA: Klubben / Stockholm
DATUM: 2020-02-27

Relaterade artiklar