Rykande färsk singel och video från Traci Trexx

Traci Trexx från Vanity BLVD har släppt en ny singel från sitt kommande soloalbum “Midnite Blues”.  Det handlar om ren rock’n’roll utan krusiduller i en låt som fått sällskap av en cool, tillhörande video. 

 

Traci Trexx, känd från det svenska rockbandet Vanity BLVD, har startat ett band som soloartist, och nu har de ett nytt album på gång. Den 13 mars släpptes den första singeln från albumet, en låt som heter I Want You Back. Låten består av renodlad rock’n’roll med svängiga riff som gör att man blir nyfiken på det kommande albumet, och låten går till exempel att hitta Spotify, iTunes och Amazon. 

Bandet består av Traci Trexx på sång och gitarr, Tommy Viklund på trummor och Anna Skoglund (Vanity BLVD) på bas. Bandet beskriver sig själva som en rocktrio från Avesta som är väldigt inspirerade av bluesig 70-tals hårdrock, boogierock och sydstatsrock. Bland sina inspirationskällor nämner de till exempel band som Foghat, KISS, B.T.O., Mountain, Led Zeppelin och Lenny Kravitz.  

Det kommande albumet Midnite Blues har producerats av Jonas KjellgrenBlack Lounge Studios, som själv är känd från band som Roadhouse Diet och Raubtier, men som också har producerat band som Sabaton, Sonic Syndicate, Lindemann och Clas Yngströms Sky High. Releasedatum för albumet är i skrivande stund inte klart ännu, men utöver videon till singeln I Want You Back så har bandet redan spelat in två videor till. En singel till är planerad att släppas innan skivan kommer ut. Videon till I Want You Back har regisserats och redigerats av bandet själva. 

 

SKRIBENT: Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)

BANDFAKTA TRACI TREXX

MEDLEMMAR
Traci Trexx – Sång, gitarr
Anna Skoglund – Bas
Tommy Viklund – Trummor

Facebook: Traci Trexx – Home
Instagram: traci trexx (@tracitrexx)

Tamara Chastain

Reporter at Rockbladet.se
Jag började skriva för Rockbladet under 2017 men rockmusik har varit en del av mitt liv så länge jag kan minnas. Mitt musikintresse väcktes i unga år och tog rejäl fart när en kompis med stor skivsamling drog fram en vinyl vars omslag pryddes av fem långhåriga killar. Bandet hade ett tjejnamn och skivan hette Love It To Death. Där och då förändrades mitt liv, jag hade aldrig hört någonting så magiskt förut. Alice Coopers musik har sedan följt mig genom livet, och skulle jag bara få ta med mig en enda skiva till en öde ö så skulle det bli Alice Coopers Killer. Mitt intresse för rockmusik har aldrig svalnat, men det har breddats. Jag lyssnar på snäll, klassisk rockmusik som gränsar till pop men jag lyssnar också på melodisk death metal och allt däremellan. Dessutom gillar jag även jazz, blues och klassisk musik. När jag lyssnar på musik föredrar jag att lyssna på hela album från början till slut. Jag älskar livemusik i alla dess former, och för mig kan en liten pubspelning vara lika minnesvärd och givande som en stor arenaspelning.

Relaterade artiklar