Rykande färsk singel och video från Traci Trexx

Traci Trexx från Vanity BLVD har släppt en ny singel från sitt kommande soloalbum “Midnite Blues”.  Det handlar om ren rock’n’roll utan krusiduller i en låt som fått sällskap av en cool, tillhörande video. 

Annons 

 

 

Traci Trexx, känd från det svenska rockbandet Vanity BLVD, har startat ett band som soloartist, och nu har de ett nytt album på gång. Den 13 mars släpptes den första singeln från albumet, en låt som heter I Want You Back. Låten består av renodlad rock’n’roll med svängiga riff som gör att man blir nyfiken på det kommande albumet, och låten går till exempel att hitta Spotify, iTunes och Amazon. 

Bandet består av Traci Trexx på sång och gitarr, Tommy Viklund på trummor och Anna Skoglund (Vanity BLVD) på bas. Bandet beskriver sig själva som en rocktrio från Avesta som är väldigt inspirerade av bluesig 70-tals hårdrock, boogierock och sydstatsrock. Bland sina inspirationskällor nämner de till exempel band som Foghat, KISS, B.T.O., Mountain, Led Zeppelin och Lenny Kravitz.  

Det kommande albumet Midnite Blues har producerats av Jonas KjellgrenBlack Lounge Studios, som själv är känd från band som Roadhouse Diet och Raubtier, men som också har producerat band som Sabaton, Sonic Syndicate, Lindemann och Clas Yngströms Sky High. Releasedatum för albumet är i skrivande stund inte klart ännu, men utöver videon till singeln I Want You Back så har bandet redan spelat in två videor till. En singel till är planerad att släppas innan skivan kommer ut. Videon till I Want You Back har regisserats och redigerats av bandet själva. 

 

SKRIBENT: Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)

BANDFAKTA TRACI TREXX

MEDLEMMAR
Traci Trexx – Sång, gitarr
Anna Skoglund – Bas
Tommy Viklund – Trummor

Facebook: Traci Trexx – Home
Instagram: traci trexx (@tracitrexx)

Relaterade artiklar