VIDEOPREMIÄR: Brittiska alt-metal fenomenet Skarlett Riot är tillbaka med en ny singel, HUMAN!

Det brittiska alternativ-metalfenomenet Skarlett Riot släpper idag videon till deras nya singel HUMAN. Och vi på Rockbladet.se är först ut att visa upp den.

Annons 

 

Efter framgången med deras andra album ‘Regenerate’ säkerställde den brittiska kvarteten att världens ögon var vända mot dem. Med ‘Regenerate’ introducerade bandet sina lyssnare till ett hårdare, tyngre och snabbare sound, som fortfarande var drivet av storslagna melodier som har cementerat Skarlett Riot som en självklarhet på den moderna brittiska metalscenen. Bandet har fortsatt utvecklat och finslipat sin konst; och har landat i sin mörkare och tyngre klädsel, där element från band så som ‘Asking Alexandria’, ‘In This Moment’ and ‘Bullet for my Valentine’ skiner igenom och öppnar upp nya möjligheter för Skarlett Riot. 

 
Även om det tycks ha varit tyst i Skarlett Riot-campet sedan deras senaste albumsläpp, så är det långt ifrån sanningen. I själva verket har de jobbat hårt med sitt nya material, och det första resultatet får vi i form av den efterlängtade nya singeln ‘Human‘. Den karismatiska sången från Skarlett leder fortfarande vägen genom en tightare och mer kraftfullare ljudbild där rårare sång kompletterar det melodiska genom låten, utan att förlora fokusen på de fantastiska melodierna. Musikaliskt har bandet tagit milakliv framåt från deras tidigare släpp och tillskottet av den nya basisten Tim Chambers har gett bandet en ny drivkraft.

Skarlett Riot’s nya singel ‘Human’ understryker vikten av att respektera varandra i alla livets aspekter. Du vet inte vilka strider någon annan står inför bakom stängda dörrar!// Skarlett Riot

Genom att omfamna en mer aggressiv ton, är Skarlett Riot ute efter att bevisa att det finns fler sidor av det unga bandet än vad man kan tro vid första anblick!

MER OM BANDET
Skarlett Riot har tagit metalscenen med storm med deras kraftfulla, riff-drivna låtar som blöder råhet, upphållna av stadig ryggrad av medryckande melodier och en sångerska med storslagen röst så får du ett band som inte bara har attityd så det blir över, utan även musik som bär upp dem!

Bandet har fängslat publiken på Download Festival (och gjort sig förtjänta av en 4KKKK live recension från KERRANG!) Leeds and Reading Festival, Metal Female Voices Festival, Bloodstock, Hard Rock Hell, Camden Rocks, Steelhouse, Takedown, Giants Of Rock, S.O.S och många fler. Skarlett Riot har även delat scen med band så som Funeral For A Friend, Butcher Babies, Deaf Havana, The Darkness, Wednesday 13, Heaven’s Basement, Kamelot, Gus G, Devilskin, Hammerfall, Glamour Of The Kill, Leaves’ Eyes, Symo Cyco, Black Spiders, och många fler.

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
NYHET: Videon till Skarlett Riots nya singel HUMAN
SINGELRELEASE: 2020-03-20
VIDEORELEASE: 2020-03-27
SKIVBOLAG: Despotz Records

BANDFAKTA – SKARLETT RIOT

MEDLEMMAR
Skarlett – Lead Vocals/Guitars
Danny – Guitars/Backing Vocals
Tim – Bass/Backing Vocals
Luke – Drums

| FACEBOOK | SPOTIFY | INSTAGRAM |

Relaterade artiklar