Scarlet släpper ny singel och video!

I dessa tider av social distansering och beklämmande avsaknad av konserter är det en tröst att få lyssna in sig på ny musik, och idag (24/4) släpper en av mina absoluta favoriter en ny singel och video. Det är allas vår darling Scarlet och hennes nya dänga ”Beauty & beast”, vilken för med sig ett hopp om en bättre framtid.

Annons 

 

Under gårdagen satte vi oss ner på ett medicinskt säkerställt avstånd och diskuterade det hela…

RB – Du släpper en ny singel om 24 timmar, berätta lite om den. Vad är temat bakom den? Den har en speciell koppling till dig jämfört med de andra låtarna som du har släppt…

ScarletLåten heter ju ”Beauty & Beast”. För det första är skriven är den skriven så man skall själv kunna tolka lite vad den betyder för en själv, för lyssnaren. Men för mig handlar den om det här som jag tror du och jag också har pratat om innan – komplexiteten och schizofrenin som kan finnas i människan. Gällande mig, så har jag ju väldigt mycket ytterligheter. Jag har en väldigt kärleksfull sida av mig själv där jag vill hjälpa folk som är utsatta, eller folk som behöver stöttning på olika sätt i livet, och samtidigt så har jag ett enormt hat och vrede inom mig som andra människor kanske får utstå eller bli offer för, som jag tycker förtjänar det… och där kanske lite mer Beauty & Beast.

Det är två väldigt, väldigt dominanta sidor hos mig. De flesta kanske har mer av en god sida i sig, men mina sidor är så himla… de drar lika starkt, de drar jämt, så jag får verkligen anstränga mig för att hålla nere den sidan av mig som är… kan vara farlig, rent ut sagt. Så det handlar låten om.

Sedan så har jag ju medförfattare på låten i form av Martin Westerstrand-Skans och Ian-Paolo Lira från Lillasyster, och Jonas Ekdahl från Evergrey. Men det är ju grundat i mitt… fucked-up psyke. De känner ju mig. Jonas har varit med och skrivit och proddat två låtar på kommande plattan, men Martin och Paolo känner ju mig och hur jag funkar väldigt väl. Men det är jättemånga som tror att det är en ”kärlekslåt”.

RB – Det är ju det man får läsa noggrant vad låten heter: Det är inte ”Beauty & -the- beast”, utan det är ”Beauty & beast”. Det är dikotomin i dig som person, det kommer ju tillbaka till första gången du och jag träffades, med den personligheten du har, så det är jag ju inte alls förvånad över – det är ju ett löpande tema i Scarlets person. Både i dig som person – den riktiga du, och Scarlet som artist. Alla är ju komplicerade på olika sätt, alla har det här. “Vad krävs för att du skall bli besten?”. Alla har det inom sig.

ScarletJa precis, och vissa hanterar det…. Här kommer vi ju in på det här med droger och alkoholanvändning. Vissa tar till det för att tämja besten, och för vissa så växer besten.

RB – Under din senaste live stream nämnde du något om skivbolag – Vill du berätta mer om det?

ScarletEfter vi släppte vår förra singel, ”End in blood”, det är ju snart ett år sedan, den valde vi ju att släppa själva för det första, men det var många aktörer som reagerade på den singeln kombinerat med vårat framträdande på Sweden Rock. Så vi satt i förhandlingar med olika aktörer, olika skivbolag, vissa blev det inte ens en förhandling med kan jag ju säga. För att jag känner att skall man göra ett samarbete skall det vara med en aktör som kan bidra med någonting och komplettera vår kunskap. Jag har ju en projektgrupp runt mig som är fantastiskt kompetent, och skall man addera något mer element så måste det komplettera det som redan finns.

Så med de allra flesta möten jag satt i kände jag ”Ja, tack för att ni är intresserade, men jag gör det här bättre själv”, vilket den singeln visade. Då hade vi släppt fyra singlar, så den fjärde fick jag 60 000 streams på en vecka by myself, alltså mig och bandet. Så det syntes ju. 60 000 är inte skitmycket i sammanhanget, men att göra det själv och bara ha släppt tre singlar innan är det ganska bra.

Så i slutändan, efter Sweden Rock, så låg vi i förhandlingar med två bolag som båda kändes som ”det här tar oss vidare”, och det vi till slut valde heter Arising Empire och är systerlabel eller underlabel till Nuclear Blast (Records). Det var grundaren av Nuclear BlastMarkus Staiger – han kontaktade mig personligen och var jättesugen på att signa oss, eller mig. Det tog flera månader innan vi hade ett kontrakt. Jag kände att det här är för stort för mig, så jag tog in en jurist som fick förhandla åt mig, så han är ju också påkopplad på hela Scarlet-projektet nu. Så det landade med att jag signade med dem som soloartist, faktiskt, och det är är första singelsläppet.

Vi har spelat in en platta, och nu i och med samhällssituationen så blir ju allt lite förskjutet, men de är jättehäftiga och svinduktiga och har enorma muskler att ta det här, som jag inte har.

RB – Hur stor spridning kommer ni få på det kontraktet?

ScarletDet är ju world wide, men det betyder ju inte att jag, och vi, slutar jobba, utan vi får ju jobba ännu hårdare.

RB – Precis, nu måste ni ju visa att ni faktiskt klarar av det här. Innan har ni ju bara kunnat säga ”Jaja, det här sket sig, men det är ingen som lider av det”.

ScarletExakt. Det är en helt annan spelplan och det är den vi vill åt. Sverige är ju fantastiskt, och fansen framför allt som vi har i Sverige som är så jävla supportive, och jag älskar dem verkligen, men vi kommer inte så mycket längre i Sverige, och det här varumärket är inte något som skall gå runt på rockklubbarna i Sverige. Gärna det, för jag älskar det också, men vi skall ut – större, och då måste man ha mer muskler.

 

RB – De här senaste åren – hur upplever du att du har utvecklats, om vi går tillbaka till första dagen du och jag träffades pratade du om det här med mask och sådant, känner du att du har gjort en påverkan på det sättet som du önskade?

ScarletJa, jättemycket. Nu är det nästan på en nivå som jag inte kan hantera själv. Jag märker att ju mer folk som börjar följa en och ju mer folk som vill lyssna på vad man säger och ta efter, kanske beteenden jag har eller saker som jag säger och gör – ju mer behöver jag vara försiktig med vad jag säger och gör. Till exempel som sociala medier så är jag väldigt selektiv med vad jag lägger ut som är utanför själva kärnverksamheten.

I och med att vara som jag är så drar det till sig människor som mår väldigt dåligt ibland, och har hög grad av självskadebeteenden till exempel, och det är en fin gräns med vad som triggar ett sådant beteende och vad som hjälper ett sådant beteende. Det har jag fått tänka igenom och arbeta med – att kommunicera på rätt sätt så att det blir ett positivt utfall.

RB – Och det är ju också en callback till ”Beauty & beast”…

ScarletAbsolut, och det är ju därför jag försöker – inte för att vattna ut ämnet – vinkla det på olika sätt. Det är så viktigt att förstå att du inte behöver radera din mörka sida – Du behöver hitta ett utlopp för den. I vissa fall kan det betyda medicinering. Det finns ju så många nivåer av det. Alltför många människor mår så dåligt av att känna att de behöver trycka bort den sidan av sig själv som kommer helt naturligt.

RB – Innan du går: Vad gör du själv för att överleva Coronakrisen? Har du upptäckt någon oväntad sida hos dig själv när du bara sitter hemma?

ScarletJag är extremt bra på att diska! Men det visste jag sedan innan, men vad jag har kommit på är att jag behöver öva på min förmåga att låta saker och ting vara lite stökigt och rörigt. Det är fett jobbigt, det är en utmaning, man lär sig verkligen sidor hos sig själv. Vi var ju och spelade in videon till ”Beauty & Beast” i Göteborg, och där var det ju fem personer och en jättestor studio, och extremt mycket säkerhetsåtgärder och ingen av oss hade symtom…

Men också förmågan att kunna leverera innehåll utan att slå på stora trumman. Du vet ju hur det var när vi spelade in ”Killer Quinn”, hur mycket folk det var. Nu var vi… Det var jag, Anders, Martin, ”Thirsty” (här använde Scarlet hennes riktiga namn vilket jag ändrat), och Lisa, och Patric Ullaeus som filmade, och det blev skitbra i alla fall!

Men annars så jobbar jag ju hemifrån, jag sitter inte på ”Scarletkontoret”, det är roligare att komma ut, men jag kan sköta mitt jobb i alla fall. Men du får gärna komma med tips på något jag kan börja lära mig. Drinkblandning?! … har jag hört att folk sysslar med?

En liten anekdotgömma: När vi lade vocals på de låtar vi spelade in i Göteborg så tappade jag rösten under en vecka, och det beror på att det finns ett skrik i ”Beauty & beast” som jag gör som jag inte alls kunde hantera när jag spelade in det för att jag hade druckit extremt mycket Fireball.

Jag hade inte druckit det tidigare, och så var vi tidigare på dagen på en intervju hos Pirate Rock, och sedan öppnade jag den där och gick och smuttade på, men jag smuttade lite för mycket. Kanon!

Här fick vi tyvärr bryta då Scarlet tagit hela sin lunchrast för att göra intervjun, vilket ju är mäkta vänligt av henne. Ni finner alla hennes nödvändiga länkar härunder. Med lite tur, vetenskap, och folkvett är denna Coronakris snart är över så vi kan återvända till en vardag med konserter och andra trevliga tillställningar. Jag hoppas innerligt att Du mår bra under dessa underliga tider. Ta hand om er. <3

 

SKRIBENT: Mattias Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
FOTOGRAF1: Mattias “Madcap” Nilsson (Scarlet @ Harry B James)
FOTOGRAF2: Johan Thunberg (Scarlet)
FOTOGRAF3: Seike Clowniac (Thirsty & Scarlet)

BANDFAKTA – SCARLET

| FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY |

Relaterade artiklar