The Capital Deathfest 2021 släpper första bandet

Den 6 februari 2021 är det äntligen dags för The Capital Deathfest att slå upp sina dunkla portar till en festival fylld med death och black metal. I samarbete med Gefle Hårdrocksklubb bjuder den första upplagan av festivalen på flertalet europeiska akter.

Annons 

 

The Capital Deathfest är en del av eventbolaget Rockin´ Over The Borders som grundades 2017 av Gabi Mattsson och Jonas Lööw. Första festivalen arrangerades samma år på Kraken, Sthlm under namnet The Finnish Invasion med temat finländska och svenska band. Året därefter grundades The Capital Rockfest som ägde rum 2019 och samma år grundades den mörkare festivalen The Capital Deathfest. Festivalerna startade i syftet att skapa en ny live scen för alla genrer inom black- och death metal, metal och rock´n roll.

Inför första upplagan av The Capital Deathfest har ROTB slagit sig samman med Gefle Hårdrocks Klubb som medarrangör. Festivalen kommer äga rum den 6 februari 2021 i Stora Gasklockan, Gävle med europeiska akter inom både black och death metal som kommer att uppträda under kvällen. På Rockbladet.se kommer du att kunna läsa om festivalen, delta i tävlingar och även läsa intervjuer med banden som ska uppträda under kvällen.

Klara band hittills är svenska Wormwood som är högaktuella med sitt senaste album Nattarvet (2019). Fler bandsläpp kommer inom kort.

Wormwood

Wormwood grundades 2014 som ett black´n´ roll band som sedan bytte inriktning mot mer melodisk black metal med folk och rock influenser. Med sin unika tolkning av nordisk black metal med inspiration från 1800-talet och tre starka album i ryggen, varav det senaste Nattarvet som har hyllats av internationella recensenter har Wormwood snabbt klivit upp på de större scenerna.

Wormwood är:

Nine – Sång
T.Rydsheim – Gitarr
J.Engström – Gitarr
D.Johansson – trummor

| FACEBOOK | SPOTIFY |

 

Biljettinfo – THE CAPITAL DEATHFEST 2021:

Early Early bird biljetter kommer att släppas den 30 juni i limiterad upplaga med tillhörande t-shirt och möjligheten att delta i en nattsvart del av festivalen.
Early bird biljetterna släpps den 30 juli och vanliga biljetter släpps den 30 augusti. Biljetterna kommer säljas via Tickster.com.
Så rista in den 6/2 2021 i almanackan för att inte missa din chans att vara med om en kväll så eldig att helvetet kommer framstå som Nordpolen i jämförelse.

The Capital Deathfest 2021
Datum: 6/2 2021
Plats: Stora Gasklockan, Gävle
Länk till event

Summoning the dark forces.

Relaterade artiklar