Velvet Insane släpper ny singel – The Dance Of Life

Östersundsbandet Velvet Insane är på gång igen med en ny låt och video. Och i likhet med förra släppet Time Will Tell, där alla intäkter skänks till Sveriges Stadsmissioner, så fortsätter man på temat att försöka göra världen till en bättre plats. Idag torsdag släpps låten The Dance Of Life, vilken är en hyllning till kärleken. Bandet kände att det var något man ville föra fram i den här tiden då det mesta handlar om Corona.

Jesper Lindgren, gitarrist i bandet, berättar att man för ett tag sedan gick ut med att man sökte material till videon. Bilder och filmer där med temat kärlek ville man ha in så mycket som möjligt av. -Det kom in otroligt mycket material, såpass mycket så vi inte fick med allt, berättar Jesper och fortsätter. Det är allt från hundar till fallskärmshoppning.

Men aven en del celebriteter har skickat in material till videon, däribland Def Leppards orginaltrummis Tony Kennings, Thundermothers Clare Cunningham och skådespelaren från Game Of Thrones Ross Mullan. Och samarbetet med Kiss före detta gitarrist Bruce Kulick fortsätter också. Bruce som gästat bandet på låtar tidigare, och fungerar som lite av ett bollplank för nya idéer spelar dock inte med på låten den här gången, men han och hans fru finns med i videon.

På frågan om bandet kommer att hänga på trenden med livespelningar på nätet nu när man inte kan vara ute och spela på de vanliga ställena svarar Jesper. -Nej vi känner att vi var lite sena att hoppa på det tåget, och nu är det så pass många band som gör det, så vi kommer istället att koncentrera oss på att spela in ny musik. Vi kommer att gå in i studion i sommar, för att påbörja arbetet med en ny platta.

Videon släpps alltså idag, Valborg, 30/4-2020, så missa det inte.

 

SKRIBENT: Magnus Wågström (magnus.wagstrom@rockbladet.se)
NYHET: Velvet Insanes nya singel “The Dance Of Life”

BANDFAKTA – VELVET INSANE

| FACEBOOK | SPOTIFY |

Relaterade artiklar