AMARANTHE släpper sitt sjätte album i augusti 2020

AMARANTHE avslutade just studioinspelningarna av deras nya mästerverk! Det sjätte albumet från de svenska moderna metallhjältarna kommer att släppas den 28 augusti.

 

Nu under rådande pandemi har hela musikbranschen hamnat i en oviss tillvaro, då turnéer ställts och albumsläpp flyttats fram. Amaranthe har sedan lång tid planerat att gå in i studion under våren 2020, och det har väl inte varit mer passande på ett sätt. Och efter ca två månaders vistelse i danska Ribe och Jacob Hansens magnifika studio kan nu sextetten stolt presentera deras fetaste album hittills.

Bandet uppger:

“Vårt sjätte album är nu helt färdigt. Förra söndagen fick några utvalda pressmedlemmar och yrkesverksamma inom musikbranschen möjligheten att höra vårt nya alster, och svaret var överväldigande, och därigenom boostades våra redan högt ställda förväntningar. Vi kan nu officiellt avslöja att albumet kommer att släppas ute den 28 augusti, och hela bandet och teamet runt AMARANTHE är nu sjukt pepp på att släppa detta monster till en intet anande värld – håll dig uppdaterad för den mest fulländade AMARANTHE-skivan hittills!”

Mer information om detta efterlängtade album kommer inom kort. Håll koll på Nuclear Blast och Amaranthes sociala medier.

Enda sedan starten 2008 har gruppen släppt 5 album (Amaranthe (2011), The Nexus (2013), Massive Addictive (2014), Maximalism (2016) och Helix (2018)), och konsekvent levererat kraftfulla låtar med blytunga gitarriff tillsammans fängslande melodier ledda av deras unika tredelade sång. Inom deras arsenal av hit-singlar – med ‘Drop Dead Cynical’ som leder högst fram – har en otalig mängd låtar fått ett mycket bra mottagande både av press och fans; efter att ha fått otaliga spelningar på både radiostationer världen över och över streamingtjänster (deras låtar har strömmats nära en miljard gånger på Spotify). Efter ett stort antal supportturer, nu senast tillsammans med Sabaton, har AMARANTHEs musik och liveshow exponerats framför enorma folkmassor såväl som på sina egna headline-spelningar (en av deras största shower hittills gjordes framför 10 000 fans på Liseberg, Göteborg). De har arbetat otroligt hårt under åren, vars senaste albumrelease kulminerade i form av HELIX, som uppnådde en av deras högsta albumlista-placeringar i bandets historia (Schweiz # 21, Tyskland # 29 etc.).

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

BANDFAKTA – AMARANTHE

MEDLEMMAR
Elize Ryd: Sång
Henrik Englund Wilhelmsson: Screams
Nils Molin: Sång
Olof Mörck: Gitarr, Keyboard
Johan Andreassen: Bas
Morten Løve Sørensen: Trummor

 

HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY | YOUTUBE | INSTAGRAM |

 

 

Relaterade artiklar