Despotz Records i samarbete med bandet Clifford släpper black metal-hyllning till Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell.

Från skivbolaget som gav er metal-versionen av Greta Thunbergs FN-tal “How Dare You” kommer du nu den senaste metal-hyllningen till en annan stor svensk personlighet, vissa säger till och med att han borde kallas ‘Årets svensk’; Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell.

Låt oss presentera de två bröderna bakom bandet Clifford som på bara några dagar efter att de laddat upp sin hyllning ‘All makt åt Tegnell” på Youtube sett låten fullständigt organiskt exploderat med över 15 000 visningar på Youtube, omdiskuterad och spelad i nationell radio på P3 Morgonpasset och spridas av Sveriges största musiktidning GAFFA. Framgången ledde även i veckan till ett skivkontrakt med Despotz Records.

 

Med denna brokiga palett kliver Clifford fram och levererar sin version av samtidsanalys – på hårdrocksvis.  De två bröderna förklarar:
  “I sviterna av Covid-19 har vi sett vilda djur återta städerna. Vi har sett en mans resa från okändhet till landsfader. Vi har sett historier om sorg, om hopp, om ensamhet och om avgrundsdjup mänsklig dumhet. Slagsmål om dasspapper. 5G-master i brand. Healing-gurus. Hoarders. Trump. Det är bara toppen av ett isberg.”

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
NYHET: Clifford – All Makt Åt Tegnell
SKIVBOLAG: Despotz Records
RELEASEDATUM: 2020-05-08

BANDFAKTA – CLIFFORD

| FACEBOOK | SPOTIFY |

Relaterade artiklar