Nytt album från The Hawkins, singeln “Roomer” ute 8e maj

The Hawkins har slagit sig samman med The Sign Records och släpper sitt andra album, ”Silence is a Bomb”, den 4e september 2020 på CD, Vinyl och digitalt. Fredagen den 8e maj släpptes den nya singeln ”Roomer”, med premiär av tillhörande musikvideo på Youtube.

Om Queen och nitroglycerin hade fått ett kärleksbarn hade de skapat The Hawkins. Bandet startades redan 2013 och sina första fyra år spenderade de med att släppa musik samtidigt som de spelade allt ifrån mindre klubbspelningar till några av de största festivalerna i Skandinavien. Bland dessa finns inga mindre än festivaler så som Sweden Rock 2014, Peace & Love 2016 och Metallsvenskan 2016.

De första åren följdes av debutalbumet ”Ain’t Rock N Roll”, som släpptes via GAIN/ Sony Music i oktober 2017. Den antifascistiska singeln ”Fuck You All I’m Outta Here” fick snabbt fäste i den svenska rockscenen och toppade som låt nr. 16 på Spotify’s spellista Viral 50 Sweden. 2018 drog bandet ut på europaturné tillsammans med Corroded och har även turnerat med band som Hardcore Superstar och Lillasyster.

Nu är de äntligen tillbaka med album nummer två, ”Silence is a bomb”, som släpps via The Sign Records den 4e september 2020. Fredagen den 8e maj släpptes albumets första singel ”Roomer” och kl. 10.00 samma morgon kom tillhörande musikvideo ut på Youtube. Videon är inspelad och producerad av Ted Lindén från BullSize.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
NYHET: The Hawkins nya singel “Roomer”
RELEASEDATUM: 2020-05-08
SKIVBOLAG: The Signs Records

BANDFAKTA – THE HAWKINS

| FACEBOOK | SPOTIFY | YOUTUBE |

Relaterade artiklar