VIDEOPREMIÄR: Man Machine Indudtry släpper ny låt om COVID-19

I dessa svåra tider med COVID-19 finns det mycket tid för eftertanke. Hela musikbranschen, som många andra, straffas oerhört hårt. En av dem är J. Bergman, frontman och låtskrivare i bandet Man Machine Industry. Han har skrivit en låt om sina upplevelser under de senaste månaderna. Och låten släpps imorgon fredag den 15 maj. Men vi på Rockbladet har fått äran att premiärvisa videon redan ikväll, dagen innan release.

 

Frontman och huvudlåtskrivare / producent J. Bergman från MAN MACHINE INDUSTRY tillbringade tre veckor i lock-down på grund av milda symtom som påminde om C-19-viruset och läkare ordinerade honom att stanna hemma. Och vad gör en musiker under karantän tror du?

J.B började arbeta med en ny låt inspirerad av vad som händer överallt i världen idag. Låten heter “Covid-19 (Fight, Endure, Survive)” och hyllar länder och människor runt om i världen som kämpar mot detta fruktansvärda virus.

J.B inbjöd också sin vän Sabrina Khilstrand av thrash-metal-pionjärerna ICE AGE att haka med på sång, och därifrån blev låtens framförande en duett.

 

J.B om låten och situationen:

“Texterna och låten talar för sig själva. Det jag vill säga i ämnet finns där helt enkelt. Du får den när du lyssnar på och läser den. Under dessa tider har varje band, skivbolag, promotor ett helvete … ALLA inom musikbranschen lider ekonomiskt. Så snälla, stöd dina favoritband, stora eller små och dela deras musik och köpa deras varor online eftersom de inte kan turnera och ta med sina produkter till din hemstad just nu.
Och snälla, snälla, hjälpa varandra på det bästa sättet du kan och – håll dig säker”.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
NYHET: Man Machine Industrys nya låt COVID-19
SKIVBOLAG: GMR Music
RELEASEDATUM: 2020-05-15

Relaterade artiklar