Förlorarens hämnd – nytt album från Hast

Den tolfte juni släpper Hast ett album på Gaphals. Det är ett sammanhållet album om sex låtar med associationer till såväl svensk som utländsk punk och rock.

Annons 

 

Albumet öppnar med Gud är en sjukdom som inte skräder med orden och knappast har ett gott förhållande till religion. Jag kan inte låta bli att tänka på Thåström när jag lyssnar på skivan. Det finns ett poetiskt mörker i texterna som förutom andra sidorna av låtarna ger mig Thåström-känsla. Med öppningslåten är det inte heller utan att jag kommer att tänka på Ebba Gröns Häng Gud. Gud är en sjukdom är inte på långa vägar lika aggressiv som Häng Gud. Fraser som Jag tror Gud är en sjukdom som tar några av oss ibland och Faller du för det här faller du för allt antyder dock en lika antireligiös attityd. Skivan går aldrig upp i tempo som Ebba Grön men det finns ändå element som inte bara ger associationer till senare Thåström utan även Ebba Grön. Andra element i rytmer och ljudbild ger mig också en känsla av tidiga U2. Den mörka stämningen fortsätter i titelspåret Förlorarens hämnd, en dyster och sorgsen låt. Musiken på skivan må vara lite ljus och bestående av höga toner men texterna är genomgående mörka och punkiga. Det känns dock inte hopplöst mörkt utan mer som berättelser eller något som man behöver kämpa mot och förändra.

 

RB-Betyg-6_10
SKRIBENT: Kristoffer Holmen (kristoffer.holmen@rockbladet.se)
BAND: Hast
ALBUM:Förlorarens hämnd
RELEASEDATUM: 2020-06-12
SKIVBOLAG: Gaphals
BÄSTA LÅTEN: Tripprapporter

 

Latest posts by Kristoffer Holmén (see all)

Relaterade artiklar