Nightrage firar 20 år – släpper exklusivt demoalbum med legendariska Gus G

Dödsmetalbandet Nightrage firar 20 år som band, och de firar det med att släppa ett exklusivt album som de gjort tillsammans med den legendariska Gus G. Idag släpper de den första singeln AT THE ENDS OF THE EARTH DEMO 2000.

Annons 

 

Annons 

 

Under sina tjugo år som band, har svensk/grekiska dödsmetal-bandet Nightrage, jobbat upp ett stort namn inom genren och 2019 släppte dem sitt åttonde album, Wolf to Man, en riktig guldgrip att som dödsmetal-fan ha i skivsamlingen. Genom åren har Nightrage gång på gång bevisat att dem förtjänar sin plats på toppen av dödsmetal-scenen och att de bemästrar symbiosen av rå metal med mörka melodier. I år firar Nightrage deras 20års jubileum och kommer därför att släppa ett exkluisvt demoalbum, Demo 2000, skapat av musikerna Marios Iliopoulos (Guitarist, Nightrage) och legendariska Gus G (tidigare gitarrist för Ozzy Osbourne) tillägnat till deras die-hard fans runt om i världen. Men de lämnar fansen med ett litet frågetecken, vem är det som sjunger?

Marios om albumet ‘Demo 2000’; 
Det har nu gått 20 år sedan vi grundade Nightrage, men det känns som att vi började igår. Den här demon var första steget för att nå min dröm: Att hitta de rätta personerna som delar min vision om att skapa det skickligaste bandet som alltid siktar mot det bästa!

Gus G och jag spelade in den här demon tillsammans med en trummaskin och en digital inspelare. De här låtarna visar verkligen den hunger och passion vi hade i att skapa bra musik och som vi bär än idag, samt att spela melodisk, kompromisslös, dramatisk dödsmetal. Jag skickade materialet till Fredrik Nordström från det legendariska Fredman Studio och även han älskade det, och det är samma demo som blev vår biljett för att få spela in vårt första album för att sedan fortsätta som ett band i Sverige.

Idag, efter tjugo år, är vi väldigt glada och stolta över att få möjligheten att dela denna sällsynta inspelningen, som aldrig blivit släppt tidigare, med våra älskade fans för första gången! Naturligtvis är ljudkvaliteten långt ifrån felfri, men det var det bästa vi kunde göra på den tiden, och även om vi aldrig trodde att dessa låtarna skulle komma ut i ljuset så är vi glada att dela alla dessa minnen med er alla! // Marios & Nightrage

Marios berättar om första singeln, ‘At the Ends of the Earth demo 2000’;
“Med den här låten ville vi experimentera och göra något annorlunda, utanför boxen av dödsmetal-klichéer. Istället för att spela rena melodier så valde vi att spela mer udda och olycksbådande riff genom hela låten. Jag var på en tung och svår plats i livet när den här demon spelades in, både privat och musikaliskt, och den här demon och dess texter blev mitt sätt att kunna kanalisera all min ilska och allt mörker. Vilket jag tror att du som lyssnare inte kan undgå att känna in..”
// Marios Iliopoulos

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
BANDFOTO: Evelina Szczesik / Ever Vision Art
NYHET: Nightrage nya singel At the Ends of the Earth Demo 2000, och deras komma album DEMO 2000.
SINGELRELEASE: 2020-06-05
SKIVBOLAG: Desptoz Records

BANDFAKTA – NIGHTRAGE

MEDLEMMAR
Marios Iliopoulos – guitar
Francisco Escalona – bass guitar
Ronnie Nyman – vocals
Magnus Söderman – guitars
Dino George Stamoglou – drums

| FACEBOOK | SPOTIFY | HEMSIDA |

DISKOGRAFI

Sweet Vengeance (2003)
Descent into Chaos (2005)
A New Disease Is Born (2007)
Wearing a Martyr’s Crown (2009)
Insidious (2011)
The Puritan (2015)
The Venomous (2017)
Wolf to Man (2019)
Demo 2000 (2020)

Relaterade artiklar