NINA SÖDERQUIST, MIKKEY DEE med flera släpper gemensam låt, BREATHE, där pengarna oavkortat går till de äldre

Bitar av svenska hårdrockseliten släpper idag låten ”Breathe”, där samtliga intjänade pengar kommer oavkortat gå till pandemins mest utsatta, alla de gamla personerna på äldreboenden. Nina Söderquist, med den ofantligt pampiga och härliga rösten samt till vardags jobbandes på radiokanalen Rockklassiker, har tillsammans med bland andra Mikkey Dee (Scorpions, Motörhead) producerat låten.

 

Nu under pandemin så finns det stor potential för olika samarbetsprojekt som inte annars skulle vara möjliga på grund av bland annat tidsbrist. Nina Söderquist, som du till vardags kan höra på radiokanalen Rockklassiker, har sjungit i många olika sammanhang de senaste 15-20 åren. Nu på senare år har du kunnat se henne i Rockklassikers Allstar-band som spelar på Sweden Rock Festival. Det har aldrig varit någon tvekan om att hon skulle kunnat ingå i ett nästan vilket hårdrocksband som helst, det är bara så att inte tajmingen infunnit sig.

 

I en intervju inför singel-släppet ”Breathe” berättar hon har verkligen längtat efter det här tillfället att spela in en låt med flera musiker inom den etablerade svenska hårdrocksscenen. Och allt började med att hon tog kontakt med sin vän Mikkey Dee (Scorpions, Motörhead) och berättade både om låten och om projektet. Och Mikkey låter sig berätta att det inte fanns någon som helst tvekan att köra på. Projektet i sig, som de kallar ”Hang in there”, handlar om att samla in pengar och använda dem helt utan mellanhänder för att ge ljus i vardagen till alla de ”gamlingar” som finns där ute på framför allt äldreboenden. Deras situation har varit rent horribel för att prata klarspråk nämner han under vår pratstund. Och de båda känner att för att verkligen nå ut med sina gåvor vill de göra det helt själva. Eftersom lägger man över pengarna på någon organisation så äts största delen av summan av administrationen. Nu vill de verkligen försäkra sig om att alla pengar kommer till nytta för de äldre.

 

När väl Mikkey var med på tåget tog de kontakt med alla de andra musikerna, vilket är Rasmus Ehrnborn (Soilwork), Mic Michaeli (Europe), Jona Tee (Heat) och Tommy Johansson (Sabaton). På grund av rådande situation med Covid-19, så har inspelningarna gjorts på flera platser och filerna har skickats runt. Och till slut så skickades hela materialet till Tobias Lindell i Thailand, som mixade och mastrade låten.

På frågan vad Nina och Mikkey tycker om slutresultatet, så är de helt lyriska. Låten skrevs av Nina för flera år sedan, men den version de släpper nu har i princip arrangerats om helt och hållet till en fullskalig hårdrockslåt med rejält tryck i både sång-melodin och det instrumentala kompet. Deras mål är förstås att samla in så mycket pengar som möjligt, men de vill även utmana både media-världen och framför allt Radio och TV att våga spela mer hårdrock i sina program. Och nu till en början i alla fall för den goda sakens skull för att stödja det här och eventuellt liknande framtida projekt.

Uppgiften är enkel, lyssna på låten via Spotify nedan, dela den till alla dina vänner och önska den på alla radiokanaler du bara kan komma på. Det finns så klart många olika människor som är i nöd där ute i vårt avlånga land, men just nu tycker vi att alla ska ge alla äldre personer lite extra ljus i den annars mörka vardagen.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
NYHET: Nina Söderquist – Breathe, producerad och inspelad tillsammans med Mikkey Dee (Scorpions, Motörhead), Jona Tee (H.E.A.T), Tommy Johansson (Sabaton), Rasmus Ehrborn (Soilwork)

LÄNKAR: | HEMSIDA | NINA FACEBOOK | MIKKEY DEE |

Relaterade artiklar