Denied – The Decade Of Disruption

Har du saknat en intensiv, fyllig och maffig thrash-platta i år? Frukta inte, Denied har kommit till din undsättning. 

Albumet kickar igång direkt med bomber och granater med ett typiskt öppningsspår i form av hårda “Throwing Bones“, som med sina sylvassa gitarrer och sitt intensiva trumspel direkt lägger ribban för detta album. För den som eventuellt tvivlade på vad man som lyssnare skulle få serverat kan det nu inte längre råda någon oklarhet, utan man blir varse att det är modern och hård metal fylld med attityd som gäller när man lyssnar på Denied. Det är ett recept som knappast kan gå fel! 

Det finns egentligen inte något direkt negativt att anmärka på, utan plattan är överlag välarbetad och den som gillar ett hårdkokt sound med tydliga melodier, mäktiga riff, mörka texter och gåshudsframkallande sång har här en platta av absoluta klass. Förvisso tror jag att låtar som exempelvis “We play Rock N Roll” gör sig bättre live än på platta med sin arenarefräng, men det är egentligen inget annat än en parentes i sammanhanget. 

Denied är för mig en ny upptäckt och jag kunde inte föreställt mig ett bättre första intryck än såhär, där man bjuds på allt från allsångsvänliga refränger till mer vemodiga och smärtsamma tongångar. Allt från adrenalinstinna melodiösa låtar på festen i form av den inbjudande “What If” till pampiga powerballader i form av “Walk You Through Darkness” som är ett kraftpaket utan dess like. Man kan ana influenser som Testament och Primal Fear, men medans de gamla rävarna egentligen börjat bli lite bekväma med åren så sitter Denieds styrka i deras spelglädje, hunger och passion, något som lyser igenom på låtmaterialet. Denied är här för att stanna. 

 

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
BAND: Denied
ALBUM: The Decade Of Disruption
RELEASEDATUM: 2020-06-05
BÄSTA LÅTEN: Walk You Through Darkness

BANDFAKTA – Denied

MEDLEMMAR

Søren Adamsen – Sång
Andreas Carlsson – Gitarr
Chris Vowden – Gitarr
Freddan Thörnblom – Bas
Markus Kask – Trummor

 

Relaterade artiklar