The Capital Deathfest släpper sin headliner – TAAKE

När det kommer till Black Metal är det ett land som alltid nämns som ett av de främsta, Norge, landet där allt började. Och vad vore en riktig Deathfest utan ett True Norwegian Black Metal-band? Vi presenterar därför stolt TAAKE som headliner på The Capital Deathfest 2021.

Annons 

 

Det norska black metalbandet TAAKE grundades 1993 och har sedan dess varit en äkta reflektion av den norska andan som kan höras i både musik och texter. TAAKE betyder dimma på norska och är en hyllning till dimman som omger de sju bergen som finns vid frontman / sångaren Hoests hemstad Bergen.

Efter över två decennier och sju hyllade album, varav vissa betraktas som Black Metal-klassiker och ett som fick nominerades i den norska motsvarigheten till Grammys (Spellemanns-prisen), förblir TAAKEs ljud fortfarande friskt och relevant i dag. Kvaliteten på Hoests studioproduktion i kombination med bandets dynamiska live-show har säkerställt att legionerna av gamla fans förblir trogna, och att nya fans lockas för att få en smak av TAAKEs Helnorsk Svartmetall.

Det som en gång var känt som True Norwegian Black Metal har inte försvunnit, trots tiderna har förändrats sedan dess storhetstid håller sig scenen stabil, med dess traditioner och framtid intakt är i den säkrad av TAAKE.

English:

The Norwegian black metal band TAAKE was founded in 1993 and have since them been a genuine reflection of the Norwegian spirit that can be heard in the music and lyrics.  TAAKE means fog in the native langue of the band and is a tribute to the fog that surrounds the seven mountains found at frontman/singer Hoests hometown Bergen.

After over two decades and seven highly acclaimed albums, some of which are regarded as quintessential Black Metal classics, and one of which received a nomination for the Norwegian equivalent of the Grammys (Spellemanns-prisen),TAAKE’s sound still remains fresh and relevant today.  It is the quality of Hoest’s studio output, combined with the band’s dynamic live shows, that has ensured that the legions of old fans remain faithful, and that new fans come flocking to the band to get a taste of TAAKE’s Helnorsk Svartmetall.

Indeed, True Norwegian Black Metal is not dead, nor will it be, while its traditions, and  its future, are in a safe pair of hands.   

TAAKE är:

HOEST-sång
V’GANDR-bas 
AINDIACHAÍ– gitarr
GJERMUND– gitarr/banjo
RUNE– trummor

FACEBOOK INSTAGRAM SPOTIFY

Biljettinfo:

Early bird biljetterna släpps idag 31 juli i limiterad upplaga och vanliga biljetter den 30 augusti.

Övriga släppta band är:
VOODUS
WORMWOOD
ALFAHANNE                                                                                                                                                                                            HATE 

FAKTA – THE CAPITAL DEATHFEST 2021

PLATS: Gasklockan, Gävle
DATUM: 2021-02-06
EVENTINFOTHE CAPITAL DEATHFEST 2021
ARRANGÖR: Rockin Over The Borders

Summoning the dark forces.

Skribent: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)

Relaterade artiklar