Among Lynx – gig, liveström och ny konsertklubb i Uppsala

Det var lite glest på nystartade Klubb Karantän på SoundLevel i Uppsala men det hindrade inte Among Lynx att som vanligt göra ett gungigt gig riv i ljudet. Förutom publiken på plats hade bandet åhörare även utanför Sverige via SoundLevels liveströmning.

Among Lynx börjar lite lugnt med ändå svängiga Pay and Forget. Trycket ökar dock i efterföljande Dog Days. Among Lynxs musik blir sällan snabb och definitivt inte hetsig men det finns ett ett tryck och en kraft i musiken med Evamis sång uppbackad av resten av bandet. Sedan ett tag har bandet en ny trummis, Amanda Savbrant. Hon ger musiken en ny touch men helheten är fortfarande det Among Lynx vi är vana vid. Liveströmmen hade lite problem med att sång och trummor hördes över de andra instrumenten vilket är lite synd på Moas gitarrspel och Elins munspel som med Elins lite gitarrlika spel gör sig bra ihop. Toves baslir går verkigen inte heller av för hackor och till min glädje får vi kort in i giget ett bassolo med ackompanjerande trummor. Tyvärr även det lite svårt att höra på liveströmmen men för oss som var på plats var det härligt svängigt. Teknikern finslipade dock instrumentbalansen efter hand när åhörarna uppmärksammade denne på mixningen. Among Lynx spelade väldigt blandat ur sin katalog, gammalt och nytt. Återigen till min glädje har de tagit med flera låtar där vi får lite gitarr-munspelsduell mellan Moa och Elin. Jämfört med ett genomsnittligt punkband är inte Among Lynxs musik snabb men jag tycker ändå det finns en punkig kvalitet i deras sätt och texter trots skillnaderna i musikstil. Among Lynx har själva beskrivit sig som roots rock och det är en bra generell beskrivning för deras musik.

Scenen var trevlig, tillräckligt stor för femmannaband som inte behöver springa omkring och ett rejält upphöjt trumpodium. Med lite spridning av vetskapen om gigen kan det bli många fina intima spelningar på Klubb Karantän. Ljussättningen var relativt stillsam på kvällens gig men lokalen har möjlighet för att gå loss mer med ljuset om så önskas. Apropå ljusriggarna så var det uppenbarligen tillräckligt klös i Amandas trummande för att de ska behöva förankras bättre till nästa gång. Inte ens halvvägs genom konserten ramlade en av ljusramperna ned från podiet och fick bli liggande hos Evami och Moa i stället. Among Lynx kommer jag definitivt se igen och Klubb karantän återvänder jag gärna till.

SKRIBENT: Kristoffer “Illern” Holmén (kristoffer.holmen@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Kristoffer “Illern” Holmén (kristoffer.holmen@rockbladet.se)
KONSERT: Among Lynx, gig och liveström på nya Klubb Karantän
ARENA: Klubb Karantän på SoundLevel i Uppsala
DATUM: 2020-09-06
BÄSTA LÅTAR: Dog Days och Shameless


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Kristoffer Holmén

Reporter at Rockbladet.se
A systems administering role-playing Alice Cooper fan

Relaterade artiklar