Bruce Springsteen och the E Street Band “Letter To You” – titelspåret från kommande albumet

Den 23 oktober släpper Bruce Springsteen tillsammans med the E Street Band albumet ”Letter To You”. Redan idag släpps titelspåret, “Letter To You” som blir först ut av de tolv spåren på det kommande albumet. Fansen kan vänta sig ett rockalbum som är inspelat live i Springsteens hemmastudio i New Jersey.

”Letter To You” blir Bruce Springsteens 20e studioalbum och det är producerat av Ron Aniello tillsammans med Bruce Springsteen, mixat av Bob Clearmountain och mastrat av Bob Ludwig. Albumet innehåller nio nyskrivna låtar av Springsteen och till mångas stora förtjusning nya inspelningar av tre legendariska låtar från 70-talet som inte släppts tidigare, nämligen “Janey Needs a Shooter,” “If I Was the Priest,” och “Song for Orphans.”

På ”Letter To You” får Bruce Springsteen sällskap av stjärnorna Roy Bittan, Nils Lofgren, Patti Scialfa, Garry Tallent, Stevie Van Zandt, Max Weinberg, Charlie Giordano och Jake Clemons. ”Letter To You” blir första gången Springsteen spelar med the E Street Band sedan The River turnén 2016.

Bruce Springsteen själv säger; “I love the emotional nature of Letter To You. And I love the sound of the E Street Band playing completely live in the studio, in a way we’ve never done before, and with no overdubs. We made the album in only five days, and it turned out to be one of the greatest recording experiences I’ve ever had.

Låtlista “Letter To You”:
1. One Minute You’re Here
2. Letter To You
3. Burnin’ Train
4. Janey Needs A Shooter
5. Last Man Standing
6. The Power Of Prayer
7. House Of A Thousand Guitars
8. Rainmaker
9. If I Was The Priest
10. Ghosts
11. Song For Orphans
12. I’ll See You In My Dreams

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar