The Hawkins – releasegig på Skylten i Linköping

När vi står och väntar på The Hawkins byts musiken plötsligt mot Queens We Will Rock You medan bandet går på och det var också vad de sedan gjorde. The Hawkins rev av två ösiga releasegig utanför Skylten i Linköping.

Annons 

 

 

The Hawkins musik är dynamisk och varierad om än med en genomgående punkrockig stil. Både på skiva och live finns mer stillsamma partier och lugnare låtar. Det hindrar inte spelningen från att vara fylld av energi och glädje. Det går undan på trummorna i en punkig stil och tempo. Band och musik har attityd fast utan den machotuffhet som ibland kommer med tuff musik. Det är ett glatt band som framför sina låtar med glöd. De spelar så klart nya låtar från skivan som släpptes dagen innan men blandar även med låtar från tidigare album. Låtarna, såväl äldre som nyare, är fyllda med driv och live får vi musiken från skivorna fast med mer trummor, fart och fläkt. Det känns verkligen levande och konserten suger tag i mig. The Hawkins själva har beskrivit sin musik om punk ’n’ roll och det är vad vi får den här kvällen. Förutom The Hawkins egna musik spelas även en kisscover, Detroit Rock City.

Den härliga live-stämningen smittar av sig fram och tillbaka mellan publik och band. Johannes och Martin skämtar om och med publiken och resten av bandet. Uppenbarligen är det inte bara jag som dras med av musiken och stämningen. Publik dansar och det blir till och med lite stagediving. På en sådan här liten pandemianpassad utomhusspelning verkar ett hett tips vara att ha med sig några vänner som tar emot. The Hawkins ropas in igen och konserten avslutas i full fart med Fuck You All I’m Out of Here. Bandet hänger dock kvar efter spelningen och pratar med vänner och fans vid merchbordet.

Den lilla konserten var en del av Skyltens pandemianpassade konsertserie i Linköping. The Hawkins spelade förutom kvällsgiget även ett extrainsatt gig tidigare på eftermiddagen.

Betyg:
Skribent: Kristoffer “Illern” Holmén (kristoffer.holmen@rockbladet.se)
Fotograf: Kristoffer “Illern” Holmén (kristoffer.holmen@rockbladet.se)
Event: The Hawkins, release gig
Arena: Skylten i Linköping, utomhusarena
Datum: 2020-09-05
Aktuellt album: Silence is a Bomb | Läs vår recension här.
Bästa minnet: Energin och glädjen hos band och publik

Latest posts by Kristoffer Holmén (see all)

Relaterade artiklar