VIDEOPREMIÄR: Donna Cannone – Cross the line

Den 25 september släpps debutsingeln från Donna Cannone. En härligt hookig låt av melodisk rock n roll slag. Med två tidigare Thundermother-medlemmar såväl som Soilworks / The Nightflight Orchestras frontman. 

Den tidigare Thundermother-medlemmen Giorgia Cateri (gitarr) och hennes italienska kollega, Luca D’Andria (Cowboy Prostitutes), befann sig på väg till en replokal för inte allt för lång tid sedan sedan för att spela lite musik och, med sina egna ord, “ha kul”. Giorgias tidigare Thundermother-bandkamrat Tilda Stenqvist kom in på trummor när trion började sätta ihop ett antal nya låtar. En dag knackade det på dörren och då med en överraskning, Björn ‘Speed’ Strid (Soilwork, The Nightflight Orchestra), kom in med en gitarr i sin hand och hade hört vad bandet gjorde och ville in. Snart spelade kvartetten in demos och en av dem hamnade i händerna på det svenska skivbolaget Despotz Records och en överenskommelse var snart klar.

”Det är med stor spänning vi tillkännager vår undertecknande med Despotz Records. Vi tror att vi kan uppnå fantastiska saker tillsammans och vad den här enheten håller på att sätta ihop för närvarande är mycket intressant. – Något som är på riktigt, galet och eldigt, som både kommer gå över gränser och korsa broar”

De första alstret av detta samarbete är bandets debut-singel – den infektiösa ‘Cross the Line’, hämtad från deras kommande album planerat till början av 2021.

‘Cross the Line’ är en låt för de utstötta. En sång för de som fortfarande är modiga nog att följa sina drömmar och stå för sin tro. För dem som inte är rädda för att möta verkligheten och hitta sin väg i livet, oavsett kostnad! ’// Donna Cannone

 

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTO: Linn Cavalli

BANDFAKTA – DONNA CANNONE

MEDLEMMAR:
Giorgia Carteri – Gitarr (ex Thundermother)
Tilda Nilke Nordlund – Trummor (ex Thundermother)
Björn Strid – Gitarr (Soilwork/Night Flight Orchestra)
Luca D’Andria – Bas, Sång (Cowboy Prostitutes)

| FACEBOOK | INSTAGRAM | BANDCAMP |

Relaterade artiklar