AC/DC släpper första singeln, “Shot In The Dark”, idag från efterlängtade nya albumet “POWER UP”

Fredagen den 13 november släpper legendariska AC/DC nya albumet ”POWER UP” – vilket därmed blir bandets sjuttonde fullängdsalbum. Detta är första nya musiken från AC/DC sedan 2014. Till de trogna fansens stora glädje släpps nya singeln “Shot In The Dark” redan idag. 

Annons 

 

På nya albumet har bandet återförenats med producenten Brendan O’Brien som arbetade med AC/DC på albumen ”Black Ice” 2008 och ”Rock Or Bust” 2014. Uppladdade till max är nu bandet redo för nästa årtionde tillsammans med tolv nya låtar där signatursoundet och alla andra kraftfulla klassiska ingredienser ingår.

“POWER UP” ges ut digitalt och i ett flertal olika fysiska utgåvor. ”The Limited Edition” är en one-of-a-kind deluxe POWER UP-box för alla superfans. Med en knapptryckning börjar AC/DC-skylten blinka i neon och ”Shot In The Dark” börjar spelas i högtalarna. Inuti boxen finns en CD-utgåva med 20-sidig booklet som innehåller exklusiva bilder på bandet samt en USB-kabel för att ladda boxen så att den alltid är redo att användas. ”POWER UP”-LP:n pressas på 180 gram svart vinyl och ges ut i en fin gatefoldutgåva. Det kommer även finnas flera limiterade färgade versioner av vinylen. 

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTO (Bandbild): Josh Cheuse
NYHET: Shot In The Dark – AC/DC
AKTUELLA MED: Nytt album, POWER UP, 13 November
SKIVBOLAG: Sony Music
Releasedatum (Album): 2020-11-13

BANDFAKTA – AC/DC

MEDLEMMAR
Angus Young – Gitarr
Brian Johnson – Sång
Cliff Williams – bas
Phil Rudd – trummor
Stevie Young – kompgitarr

“POWER UP” – låtlista
1. Realize
2. Rejection
3. Shot In The Dark
4. Through The Mists Of Time
5. Kick You When You’re Down
6. Witch’s Spell
7. Demon Fire
8. Wild Reputation
9. No Man’s Land
10. Systems Down
11. Money Shot
12. Code Red

Relaterade artiklar