Ava of Death – ny singel och video från Eleine

Det symfoniska metalbandet Eleine har släppt en ny singel ihop med en officiell video. “Ava Of Death” som släpptes 2 oktober är den andra singeln från det kommande albumet “Dancing In  Hell”. 

Annons 

 

Ava Of Death kan närmast beskrivas som den ultimata hymnen och kampsången, och den är inspelad i studion The Panic Room i samarbete med  producenten Thomas ”Plec” Johansson. Ava Of Death är en dramatisk låt laddad med hög energi, och det är en låt som bjuder på många tunga, snygga riff. Dessutom har bandet skapat en välgjord video till singeln.

Eleine släppte den första singeln från det kommande albumet exakt fyra veckor tidigare. Den låten heter As I Breathe, och det finns en officiell video även till den. 

Det kommande albumet Dancing In Hell släpps den 27 november 2020 via Black Lodge Records

Bandet Eleine består av sångerskan Madeleine “Eleine” Liljestam, gitarristen, sångaren och growlaren Rikard Ekberg, trummisen Jesper Sunnhagen samt basisten Anton Helgesson.  

 

SKRIBENT: Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)

 

FAKTA ELEINE

Officiell hemsida: https://www.eleine.com

Facebook: https://www.facebook.com/eleineofficial

Instagram: https://www.instagram.com/eleineofficial/?hl=sv

Du kan förbeställa det kommande albumet Dancing In Hell här: https://orcd.co/dancing-in-hell

 

Tamara Chastain

Reporter at Rockbladet.se
Jag började skriva för Rockbladet under 2017 men rockmusik har varit en del av mitt liv så länge jag kan minnas. Mitt musikintresse väcktes i unga år och tog rejäl fart när en kompis med stor skivsamling drog fram en vinyl vars omslag pryddes av fem långhåriga killar. Bandet hade ett tjejnamn och skivan hette Love It To Death. Där och då förändrades mitt liv, jag hade aldrig hört någonting så magiskt förut. Alice Coopers musik har sedan följt mig genom livet, och skulle jag bara få ta med mig en enda skiva till en öde ö så skulle det bli Alice Coopers Killer. Mitt intresse för rockmusik har aldrig svalnat, men det har breddats. Jag lyssnar på snäll, klassisk rockmusik som gränsar till pop men jag lyssnar också på melodisk death metal och allt däremellan. Dessutom gillar jag även jazz, blues och klassisk musik. När jag lyssnar på musik föredrar jag att lyssna på hela album från början till slut. Jag älskar livemusik i alla dess former, och för mig kan en liten pubspelning vara lika minnesvärd och givande som en stor arenaspelning.

Relaterade artiklar