Douglas Yard släpper sin första singel “A Song About You” på Spotify idag

’A Song About You’ släpps på Spotify den 27:e november och är den första singeln av Douglas Yard med en påminnelse om förlorade stunder och hur lätt ögonblick faller i glömska om man inte vågar ta tillfället i akt.

Annons 

 

Artisten Douglas Yard var påväg att aldrig bli av, men till skillnad från ögonblicket i låten som passerade förbi återuppväcktes Douglas dröm om att jobba med musik när hela världen stannade upp i sviterna av en brinnande pandemi. Låten är den första av flera singlar som artisten har i byrålådan och allt distribueras genom eget förlag. För att förverkliga musikvideon släpades 225 kg akustiskt piano till olika scener i Stockholm, bland annat i ett rullande pendeltåg. Musikvideon släpps på YouTube den 1:a december och Douglas vision är att fortsätta erbjuda konserter och framträdanden på spännande och oväntade platser.

Genom att spela sönder kuddar och möbler i sitt barndomshem med ett par trumpinnar väcktes ett musikintresse som sakta övergick till mer tydliga toner från hjärtat till händerna, ut på piano. Den tidiga förkärleken till tangenterna drev Douglas att på eget bevåg 2002 söka till Småstjärnorna genom att imitera Robert Wells – ett något otippat val som liten grabb. Douglas vann tävlingen, blev kontaktad av Wells och fick möjligheten att tillsammans med sin idol framföra flera framträdanden på TV och kärleken till musik befäste sig i hans hjärta. När Douglas sedan växte upp och verkligheten kom ikapp växte också förväntningarna på en annan karriär än inom musik; – “Skaffa dig ett riktigt jobb eller bygg ett företag istället för att hålla på med musik. Musik är bara en hobby.” var något han ofta fick höra och som entreprenör drev han sedan företag tillsammans med sin bror, men hela tiden med tanken på musiken som bultade i hjärtat. När pandemin lamslog världen och gav tid för reflektion återuppväcktes Douglas kärlek för musiken – resan som artisten Douglas Yard börjar nu.

Relaterade artiklar