INTERVJU: Tommy Johansson från Majestica

MAJESTICA har precis släppt skivan A CHRISTMAS CAROL och som titeln indikerar är det julen som firas, i Power Metal style! I en sprakande timme av julintryck ges den gamla Charles Dickens klassikern A Christmas Carol en dos av musikaltoner i Disneyanda lutandes mot rivig Power Metal! Vad kan gå fel? ROCKBLADET satte sig ner med bandledaren TOMMY JOHANSSON för att höra om vad som händer.

Till vardags svingar Tommy Johansson sin sex-strängade yxa i världsfenomenet Sabaton men nu har han tagit på sig en ledarroll och denna gång i tometkläder. A Christmas Carol är Majesticas andra skiva men det ligger mycket mer än så bakom allt. Tommy är en multitalang som verkligen har lagt ner själ och hjärta i denna skiva. Jag ville veta mer om det så vi gick in i detaljerna! Vi hann till och med några läsarfrågor samt ett batteri av snabbfrågor. Håll till godo och God Jul!

Hur har situationen med Corona påverkat dig?
Jag vill inte på något sätt påstå att den har påverkat mig positivt, för det har den inte, men om det inte hade varit för den situationen så hade vi inte haft möjlighet till att släppa en julskiva. Så under sommaren tog det fart ordentligt. Jag var på en bilsemester med frugan och hälsade på lite familj på corona-avstånd. ”Tja farsan! Bumb bump.” Det blir lite speciellt men mina föräldrar är i riskgruppen så det var bara att ta det lugnt. Man får klara sig utan kramar helt enkelt. Det är mer med syskonbarnen, som inte riktigt förstår att man inte kan kramas, som man ändå får ge lite närhet.

Så A Christmas Carol är en ren ”coronaidé”?
Själva idén, att släppa en julskiva, har funnits hos mig sedan 2010. Idén med Majestica kom förra året när vi gjorde en kort julhälsning med en 1-minuts cover av All I want for Christmas is you med Mariah Carrey. Folk gillade det och tyckte att vi skulle göra ett julalbum. När december väl kom hade vi glömt bort det. Men nu i år kände vi att vi hade tiden till det. Vi släppte ju en skiva förra året och en julskiva skulle bli lite mer speciellt än att släppa bara en skiva till. Så vi började lite försiktigt att skriva låtarna redan i april. Jag har även under tiden gett gitarrlektioner över Skype, vilket har tagit väldigt mycket tid.

Ursäkta att jag avbryter dig här. Har du haft gitarrlektioner med skolungdomar då, eller?
Nej, egentligen till alla som vill. Jag annonserade om det på Instagram och vem som helst var välkommen. Vi skötte det via Skype och det har fungerade hur bra som helst.

Superhäftigt!  Men om vi backar bandet lite först och pratar lite om historien bakom Majestica. Är Majestica ett projekt eller ett band?
Det är ett band men det började som ett projekt under namnet ReinXeed 2008. Då spelade jag in allt själv och plockade sedan in livemusiker för gigen. När jag insåg att det började gå bra och att det blev fler och fler gig blev vi ett band. Vi släppte totalt 6 skivor men vi släppte dem genom ett mindre bolag som heter Doolittle och vi nådde väl inte riktigt ut till den stora massan direkt.

Varför heter ni inte fortfarande ReinXeed?
2017 blev vi signade till Nuclear Blast och det var i samband med det som vi bytte namn till Majestica. Det gjordes på grund av rättighetsbekymmer med bandnamnet.

Var skillnaden stor mellan att vara på ett litet independetbolag till att gå till ett av världens största metalbolag?
Det var en rätt stor skillnad. Tidigare kunde jag få information om att jag hade en intervju som jag kunde ta om några dagar eller om en vecka. Nu är det mer att jag får ett mail om att jag har fem intervjuer för imorgon och medan jag sitter i någon av dessa intervjuer får jag info om att det blir ytterligare två intervjuer samma dag. Ibland kan det gå väldigt fort och håller jag inte koll på mailen ordentligt så kan det hända att jag missar något.

Det låter nästan stressigt men jag gissar att du trivs?
Ja, absolut! De vill ju hjälpa oss och samtidigt har vi märkt att musiken når ut till betydligt fler människor nu än tidigare. Det är verkligen skitkul. Allt som har hänt med Majestica är som natt och dag om man jämför med de sex skivor som vi släppte med ReinXeed. Musiken är ganska densamma, men det är skillnad i produktionen. Tidigare var allt inspelat hemma hos mig. Det blev inte dåligt men det är inte någon topproduktion direkt. Inte som det vi har nu. Nu kan jag dessutom lägga mer fokus på låtskrivandet och utförandet än på produktionen.

Sex plattor är ju ändå en hel del. Har ni för avsikt att göra om några av alla dessa låtar till nyproduktion?
Ja, det kommer vi att göra. Vi har ju många låtar som folk gillar och vi har några videos som har fått väldigt många views på Youtube. Vi har till exempel pratat om att släppa en skiva som heter The ReinXeed Years där vi spelar in 2-3 låtar från varje skiva för att släppa dem på nytt på CD. Det kanske blir en hel skiva till och med. Vi har ju en skiva som heter 1912 och som handlar om Titanic. Den släpptes 2011 och är den mest uppskattade. Den har vi pratat om att spela in på nytt och med bättre produktion.

Det var tidigt med konceptalbum. Jag tänkte på att även Sabaton går i den riktningen. Det verkar ligga dig i fatet?
Vi släppte även en platta 2010 som heter Majestic. Det är därifrån vi har tagit namnet på bandet som en liten tribute till ReignXeed. Där handlar alla låtar olika Disneyfigurer. Sedan kom ju då Titanic 2011 och 2012 släppte vi skivan Welcome to Our Theatre, där varje låt handlar om en specifik film. Vi tog musiken från filmen och försökte återskapa samma känsla. Man ska lyssna på det och till exempel känna ’Shit, jag får värsta Tirminator-vibbarna här!’ Det är det som är meningen. Det påminner om melodierna, vi har inte snott någonting utan vi har bara utgått från temat i filmmusiken. Den skivan har vi också pratat om att spela in på nytt.

Hur är skillnaden för dig i engagemanget i marknadsföringen av Majestica, där du är bandledare från att vara ”bara” en bandmedlem i Sabaton? Vi pratade nyss om intervjubiten som en del och du är ju väldigt involverad i allt här.
I Sabaton är det Per och Jocke som sköter de flesta bitarna. Det är på en helt annan nivå. Till exempel så åker de på en PR-turné till olika länder runt om i Europa bara för att göra intervjuer medan vi andra bara sitter hemma och rullar tummarna. Så redan där är det ju en väldigt stor skillnad. I Sabaton är man inte i så mycket i fokus utan det kan vara några lokaltidningar från Norr som vill göra något om att det är en kille från Boden som släpper en skiva med ett stort band. Det är ju klart att det kan vara intressant för bodensarna. Men annars är det mest Per och Jocke som är intressanta och jag fattar ju såklart det, de är ju originalmedlemmar och ansiktet utåt.

Nu är jag intresserad av nya plattan. Charles Dickens A Christmas Carol. Av vilken anledning valde ni ju den delen av julen att ha som tema på julskivan?
Vi pratade om att göra en egenkomponerad julskiva men där vi använder oss av julmelodier som tema. Det ska låta jul men vi vill ändå göra våra egna låtar och inte bara göra covers. Jag satt och funderade på vilket tema vi skulle ha eftersom det är inte så jäkla roligt att sjunga om tomten och drakar. Jag hade spelat Scrooge i en pjäs i gymnasiet så jag kände väl att det temat var något att köra på.

Vad tyckte de andra i bandet?
De tyckte att det var en skitbra idé så vi körde bara på med den. När vi kom till vissa låtar märkte vi att vi behövde fler röster så då tog vi in lite fler folk och satsade på att göra allt till en musikal. Jag tänkte att om man skulle sätta upp det här som en show så ska man kunna göra hela storyn från början till slut med olika skådespelare. Det är en bra story, de flesta känner till den och den är julrelaterad men den är fortfarande väldigt neutral, inte religiös och inte bara om julen utan historien är mer fokuserad på hans liv. Vi tyckte att spöken, dramatik och spänning var ett bra tema för en powermetaljulskiva. Den har allt.

Jag är intresserad av hur ni löste arrangemangen i låtarna. Där ingår instrument som normalt inte används inom Power Metal och måste ha krävts ett hårt arbete med att få ihop allt. Har ni bjudit in extern hjälp eller har ni klarat av allt själva?
Det är faktiskt jag som har skrivit allt.

Imponerande! Var det från tiden då du skrev musik med filmtema som hjälpte dig där?
Jag har utvecklats mer och mer hela tiden med hur man bygger upp orkestersaker. Jag har lyssnat på andra band som använder sånt men även filmmusik. När man lyssnar på filmmusik så finns en botten, ett mellan- och högre register, dvs stråkar, cello och kontrabas. Om man ska lägga på det på hårdrock så har man ju redan botten och då kanske man inte ska ha någon kontrabas för att den tar antingen över allt eller försvinner helt. Då kan man istället använda bara de höga instrumenten som stråkar, fioler och flöjtar. Det är som att måla en bild och det tog ett tag innan jag förstod det men jag har under den här processen lärt mig hur en orkester är uppbyggd. Det är inte bara en baston och sedan någon fjol utan det måste vara något i mitten också för att få en helhet. Jag har analyserat väldigt mycket filmmusik, speciellt till julfilmer för att försöka förstå vad det är som gör att något låter jul, vilket instrument som används och hur ska man göra för att få någon att direkt känna att något låter jul.

Hur har du analyserat det?
Jag har sett mycket filmer som till exempel Polarexpressen, Ensam Hemma och olika tolkningar av Julsagan. Jag insåg att musiken i dem har saker gemensamt som till exempel bjällran och glockenspiel och klockor. Sedan när melodierna spelas så ändras även ackorden med melodierna. Det tog väldigt mycket lägre tid att skriva på det sättet men när jag väl började göra det så märkte jag hur mycket mer jul allt lät. Det är lite som psalmer, många jullåtar är som psalmer just för att man byter ackord så ofta.

Du är inte skolad i klassisk musik, hur har du fått upp intresset för dessa bitar?
Jag vill försöka förstå musik så mycket som möjligt, hur den är uppbyggd och hur man ska göra för att den ska låta på ett visst sätt. Som nu till julstämning så är det instrument och att melodin tar med sig ackordbytet när melodin ändras och även att skalan ändras. Nu kommer vi in på nörderi och skalorna byter från ett ackord till ett annat för att sedan hitta tillbaks till ursprungsackordet. Det tog ett tag att lära sig och att förstå sig på musiken.

Sabaton turnérade ju tillsammans med Apocalyptica och det måste ha varit väldigt intressant upplevelse för dig som gillar att analysera musik? Fick du någon lärdom av dem?
Ja, det fick jag verkligen. I och med att de är tre cellister, en kör solo, en kör bas och en annan som kör mellan dem. Det var ofta som jag stod och tittade på dem för att förstå hur de gör för att låta så fett. En kör botten och så märkte jag att när den andra kör melodierna så märkte jag, i och med att varje ackord är uppbyggt på minst tre toner, kör den tredje som en stämma tillsammans med melodin. Det är väldigt intressant att lyssna på bara just honom, det låter ju inte alls rätt men när man lägger på basen och melodin så låter det rätt. Vi körde till och med fem låtar tillsammans.

Tillbaks till julskivan. Er singel Ghost of Marley går väldigt snabbt och ni har den välkända julmelodin i den. Berätta lite om låten.
Låten skulle var mörk men ändå låta jul. Den handlar om Scrooge och Marley. Marley, hans tidigare arbetskollega, kommer tillbaks med ett spöke och varnar honom att han har bara en chans till att gottgöra alla hans misstag. Det är ett spöke och han kommer inte bara och säger ’Tjena, läget?’ utan det är mer ’Jag är ett spöke!’. Scrooge blir ju rädd. Det är en läskig del av historien och då kan inte musiken vara så glad utan den ska ju vara mörk och bedrövlig eftersom att det var så för Scrooge. Då tänkte jag att det ska kunna passa med ett intro av en julmelodi som är mörk och som går i moll medan bryggan är en hint till sista låten Ghost of Christmas to Come. I och med att versen och bryggan är egenskrivna så måste refrängen reflektera till julen på något sätt. Det är något som folk känner igen och så svarar jag på melodin genom att sjunga den. Vi har faktiskt en kör som ligger bakom min röst och kör. Den hörs inte så mycket om man inte tänker på det. Det är vi i bandet som är kören men vi har spelat in det på ett sätt som gör att det låter stort. Inte så många har reflekterat över att solot, som är en bas och gitarrduell, där solomelodin faktiskt är melodin till Tomtens Julverkstad men i moll. När han sjunger ’You will be haunted by three spirits’ är musiken väldigt mörk och man känner att det är något läskigt som händer och det är inget som är juligt på något sätt.

Du jobbar ju väldigt mycket med alla låtar. Kan du nämna något i det här arbetet där du gick utanför bekvämlighetszonen?
Jag har egentligen känt mig bekväm i allting. Däremot har vissa saker varit väldigt svåra och där jag har känt att jag nästan ger upp och skiter i det. Men sedan när jag har lyssnat på det som har jag alltid bestämt mig för att få ihop det. Ett exempel är första låten A Christmas Carol. Det är en glad julmelodi som jag skrev. Sedan när låten börjar så är det samma melodi men i moll. Det innebar att det var 25 instrument som jag fick arrangera om i ny melodi. Det tog jättelång tid. Det är inte bara att markera allt och trycka in CTRL+A-moll så ändar sig allt. Jag önskar ibland att det fanns en knapp som heter CTRL+A-moll i varje instrument. Sedan kommer vi tillbaks till det jag pratade om tidigare hur allt är uppbyggt. När allt blir ändrat så kanske inte till exempel kontrabasen ska vara kvar och så vidare. Det är ett pillande fram och tillbaks. Jag höll på att bli tokig på det och det tog en sådan jäkla tid men jag visste att det var värt det och att om jag gjorde det här jobbet så kommer det att bli väldigt bra. Så därför gav jag aldrig upp. Det som mest skulle kunna likna att vara utanför min komfortzon var pianoballaden eftersom det är bara piano, sång och orkester fram till sista refrängen, då bandet kommer igång. Det ska spelas väldigt ’cleant’ för att det ska bli bra.

Känner du dig bekväm med piano?
Absolut! Jag känner mig mer bekväm med piano än med gitarr faktiskt även om jag inte spelar piano så ofta. Det är ett av de roligaste instrumenten att spela. Men när ett piano ska komma fram mycket så måste det spelas bra och då måste man tänka extra mycket på hur man spelar det.

Är du perfektionist?
Nä, inte direkt men jag vill att allt ska bli bra.

Minns du sista ändringen på skivan?
Jo, haha, det var på A Christmas Has Come. Det var den sista låten som jag spelade in. Det var några gitarrmelodier som jag hade gjort på demoversionen som visade sig inte passa in när jag spelade in dem på nytt. Sedan gjorde jag om allt men tyckte fortfarande inte att det lät bra så jag gjorde ytterligare en melodi och lade till lite extra orkesterinstrument istället. Det är inte ofta en gitarrist säger att ett solo inte passar in haha.

Att spela in en julskiva är alltid väldigt speciellt, oavsett om man gör egna låtar eller om man gör covers, eftersom tiden då du kan framföra musiken live är väldigt begränsad. Hur har tankarna gått kring det och framför allt nu när det pga pandemin inte går att framföra dem live alls?
Vår tanke är att vi ska kunna göra det här nästa år, om det går. Vi har tänkt oss att förhoppningsvis göra en musikalversion av det, där vi spelar och har aktörer på scenen. Vi har tänkt ut hur vi dels ska göra det med full produktion med scenografi och allt som vi kan ta ut på turné. Vi har tryckt upp back-drop, en fejkad brasa, lite stolar och sånt som vi lätt kan ta med oss. Vi har dessutom tänkt ut så att vi kan ta med oss det till en mindre scen också där vi sätter upp som ett podie och där bandet står som i ett orkesterdike.

När ni är ute och spelar med Majestica, spelar ni cover också?
Vi gjorde det tidigare, men nu känner vi att vi vill satsa på våra egna låtar. När för första gången framförde våra nya låtar 2018 så körde vi en cover på en internetgrej som heter Amazing Horse som vi körde på Sabaton Open Air. Annars har vi inte kört några covers sedan dess. Tidigare avslutade vi alltid med cover som ett säkert kort. Gillade inte folk spelningen så kanske de gillade covern i alla fall haha.

Hur ser framtiden ut för Majestica?
Vi ska försöka att komma ut med det här live. Ett alternativ till det är att vi kör en livestream. Vi har ju en scen där vi dels kan spela och hyra in aktörer och göra en show av det här men vi vill såklart framföra det live. Nu pratar folk om vaccin men det kommer ju fortfarande ta säkert ett år till innan allt är som vanligt igen så vi får sikta på att spela in en ny skiva, en vanlig skiva. Men vi har även planer, beroende på hur bra den här skivan går, om vi kan släppa skivan på nytt igen redan nästa år men på vinyl. Man skulle kunna göra något mer på skivan som att lägga till några låtar eller göra orkestrala versioner av låtarna, trycka ny merch och pusha ut den igen. Vi får se.

Slutligen, nu vankas julen. Hur firar du vanligtvis jul?
Väldigt standard, tråkigt svensk jul är det absolut bästa. Vi lagar mat, klockan 15 börjar Kalle, efter Kalle äter vi, sedan fikar vi med glögg, skumtomtar och Mozartkulor och kanske spelar något spel (TVn är på i bakgrunden), sedan börjar Karl-Bertil Jonssons Julafton, sedan ser vi Svensson-Svensson firar jul klockan 20 eller så öppnar vi julklappar. Nu när vi har små toddlers i familjen så öppnar vi julklapparna ganska tidigt istället eller efter Karl-Bertil Jonsson. Det är rätt mycket ‘chill’ med sällskapsspel men klockan 22 drar Tomten är Far till alla Barnen igång och den måste man ju se på.

Hur blir det med årets jul, med tanke på coronatider?
Jag hade tänkt att åka upp till min familj men det kommer ju inte att bli. De är väldigt rädda där uppe. Norr- och Västerbotten har ju väldigt hög smitta, högre än i Stockholm faktiskt. Båda mina föräldrar är i riskgruppen så de vill undvika folk. Mina båda systrar ska iväg till deras respektive familjer. Det lämnar mig och jag kommer att spendera jul med min sambos familj. Det ska bli trevligt att se hur deras traditioner är.

Läsarfrågor

När jag berättade för mina vänner och flitiga läsare av Rockbladets artiklar så öste de på med frågor så jag tänkte att jag skulle ta med några av dem.

Vilket är roligast att spela Sabaton eller Majcestica?
Båda är roliga att spela på sina sätt. I Majestica är jag huvudlåtskrivare och får skriva den musik som jag vill spela, medan i Sabaton spelar jag bara gitarr och där är det lite mer avslappnat för mig.

Hur pass delaktig är du i skrivprocessen i Sabaton?
Jag har varit med och skrivit en låt (Ghost in the Trenches) på förra skivan och kommer även att vara delaktig i att skriva musik till nästa skiva.

Du hade ett coverband tidigare. I Sabaton spelar ni inte så ofta covers. Vad jammar ni till i replokalen?
Det blir mest Hammerfall och Van Halen. Panama och Running with the Devil med Van Halen.

Finns det några inspelningar på det?
Nä, det tror jag inte. Det finns någon inspelning när vi kör lite Hammerfall på scenen när vi soundcheckar. Då står jag, Christ och Hannes och jammar.

Du får ändå rätt mycket utrymme under Sabatons livekonserter med lite “egentid” på scenen. Hur är det att komma in som sprillans ny i ett stort band och få den tiden?
Det känns bra och det visar att vi inte bara är en enhet utan att vi även består av fem individer som står på scenen och det tycker jag är väldigt viktigt. Inte på det sättet att jag kommer och ställer krav om att få fem minuter på scenen själv utan mer att visa att den där Tommy, han kan mer, till exempel att spela piano, han kan sjunga och han är en entertainer. Istället för att gömma det så utnyttjar man det. Sedan spelar jag visserligen trummor också men det skulle bara kännas konstigt om jag bad Hannes flytta på sig. ’Nu får du kliva åt sida, för nu ska Tommy visa allt han kan’. Istället blir det som ett tillägg i showen.

Hur ser framtiden ut för Sabaton? Ny skiva? Vilket tema?
Jag kan ju inte gå ut med allt för mycket redan nu men det är klart att det ska komma en till skiva. Låtar började vi skriva redan när The Great War släpptes. Vi skriver både när vi är ute på turné och när vi är hemma. Man kommer på något och så spelar man in det på datorn.

Snabbfrågor

Detta är frågor som jag försöker få tid till att ställa till de flesta som jag intervjuar. Ibland hinns det inte med, men plötsligt händer det.

Är du skivköpare?
Ibland

Samlar du på skivor?
Ja

CD eller vinyl?
Vinyl

Hur sorterar du dina skivor
I en låda haha

Vilken var den första skiva som du köpte för dina egna pengar? 
Soundtracket till Titanic

Vilken var den senaste skivan du köpte?
Den senaste jag fick tag på var A Christmas Carol med Majestica haha. Innan det Total Control med John Norum på vinyl.

Vilket band eller artist har du flest skivor med?
Gary Moore

Har du hört dig själv på bootleg?
Ja, det har jag. Det var inte bra haha. Det var live för länge sedan. Det var någon som hade spelat in ett gammalt gig från 2010. Det var inte särskilt bra.

Har du träffat någon av dina idoler som du uppskattade väldigt mycket?
Scott Gorham. Det var en väldigt trevlig kille. Det var väldigt snabbt innan ett av deras gig. Jag var bara tvungen att snabbt springa fram och ”I’m not worthy” haha

Vilken är den bästa komplimangen du har fått som musiker?
Det måste vara de gånger som jag har fått höra att jag har liknande spelsätt och ton som Gary Moore. Då har jag blivit väldigt glad.

 

BONUSMATERIAL

Jag och Tommy satt och snackade ett bra tag och ibland glider man in på sidospår och ibland blir frågor inflikade som egentligen inte hör till temat men som till slut ändå blir intressanta.

Finns det några outtakes från inspelningarna?
Nej, faktiskt inte. Alla låtar som vi påbörjade finns med på skivan.

Något annat koncept som du skulle vilja göra?
Jag skulle vilja ge mig på att göra något om filmer igen eller kanske tv-spel. Tv-spel är ju en väldigt stor marknad och skulle man släppa en skiva som handlar om Assassins Creed eller Red Dead Redemtion så tror jag att det skulle kunna sälja.

Gejmar du mycket själv?
Nej, tyvärr. Det finns ingen tid till det. Jag har ett Nintendo Switch hemma och jag har jättemycket spel till det men jag har varken tid eller ork att sitta och spela tyvärr. Tidigare hade jag en period där jag satt och spelade hela dagarna och hela nätterna men inte just nu.

Influenserna till Majestica? Vi hör ju Power Metal.
Ja, absolut. Men framför allt filmmusik. Powermetal vet jag var jag har men just filmmusikdelen tycker jag är mest intressant. Det finns så otroligt mycket att hämta och ta inspiration ifrån. Det handlar ju om att bygga upp en känsla. Om den här skivan fångade julfeelingen så ska man väl kunna fånga upp Terminatorfeelingen eller Pirates of the Caribeanfeelingen också.

Har du några förebilder?
Gary Moore är nummer 1 och även Tobias Sammet är en stor förebild. Sedan även Allan Sylvestri.

Eddie Van Halen dog för kort tid sedan. Har han inspireat någonting?
Ja lite, grann. Han har inte varit nummer 1 för mig men det är ju klart att han har alltid funnits där och man har alltid velat lära sig de där tappinggrejerna som han klarar av. Han har inte varit i lika mycket fokus för mig som Gary Moore.

Hur kom du in på Gary Moore?
Min farsa och Gary Moore är identiska till utseendet, speciellt när de båda var i 30-40 års åldern. Så när farsan spelade Gary på Tv när jag var liten trodde jag att det var farsan som spelade. Till slut förstod jag ju såklart att det inte var farsan på tv, utan Gary Moore. Farsan spelade i alla fall upp en musikvideo med Gary som heter Out in the Fields. Det fick allt att stanna upp för mig och jag sa bara ’Wow, jag vill spela gitarr och sjunga och bli som Gary Moore’.

Vad är det bästa som du har hört med Gary Moore?
Det är liveversionen av Empty Rooms från Johanneshovs Isstadion 1987. Det solo som han gör där är det absolut bästa som jag har hört.

Vad är det viktigaste när man spelar en cover?
Det är väl att man har roligt? Antingen gör man sin egen tolkning av låten eller så gör man exakt som originalet men huvudsaken med att spela en cover är att det ska vara kul.

Tack som fan Tommy! Det var mycket trevligt! Lycka till med både skivan och julfirandet med familjen! God Jul!

SKRIBENT: Fredrik Brolin (fredrik.brolin@rockbladet.se)
INTERVJU: Tommy Johansson (Majestica)
AKTUELLA MED: Nya albumet A Christmas Carol
SKIVBOLAG: Nuclear Blast
RELEASEDATUM: 2020-12-04

Relaterade artiklar