Självbetitlat debutalbum från Electric Hydra

Det har skett några förändringar i laguppställningen inför denna albumdebut där sångerskan Sanne Karlsson och basisten Ellinor Andersson är de enda kvarvarande medlemmarna sedan starten 2017. Ett av nytillskotten är gitarristen Jonas Stålhammar, från bland andra At The Gates, som också skrivit några av låtarna till den här plattan. Även sångaren i At The Gates, Tompa Lindberg, gästar på Grab What’s Yours.

Sanne står för den coola albumdesignen och svenska Majestic Mountain Records har gjort ett gediget arbete med förpackningen som, förutom virvelfärgad-vinyl, består av gatefold med texter, tryckt innerpåse, poster och klistermärken. Sådant man så gärna vill se i alla skivor man köper men som det alltför ofta slarvas med.  

Hur låter det då? Jo, tack. Det är en svettig garagefest knökfull med hög energi, pumpande tungriff och jävlar anamma. Efter ett tvåsiffrigt antal genomlyssningar saknar jag dock fortfarande de där riktigt starka låtarna. De håller sig vid medel utan direkt svaga stunder men jag hade gärna haft mer inslag av stonerflummet som var tydligast i gruppens allra första singelsläpp The Burden. Själva anslaget och soundet är desto mer angeläget och jag tokgillar ändå det rakt igenom kompromisslösa  punköset, som klippt och skuret för livescenerna. Det räcker rätt långt. Ett förstaverk som inte behöver be om ursäkt.  

RB-Betyg-7_10
SKRIBENT: Fredrik Blid (fredrik.blid@rockbladet.se)
BAND: Electric Hydra
ALBUM: Electric Hydra
RELEASEDATUM: 2020-11-27
SKIVBOLAG: Majestic Mountain Records
BÄSTA LÅTEN: Iron Lung

LÅTLISTA – ELECTRIC HYDRA

  1. It Comes Alive
  2. Won’t Go To War (With Myself)
  3. Blackened Eyes
  4. Grab What’s Yours
  5. Iron Lung
  6. The Betrayal 
  7. 1000 Lies
  8. End Of Days
  9. Rebel
  10. Rise From Below

BANDFAKTA – ELECTRIC HYDRA

MEDLEMMAR

Sanne Karlsson – vocals
Ellinor Andersson – bass
Peter Söderberg – guitar
Dennis Åhman – drums
Jonas Stålhammar – guitar, backing vocals

DISCOGRAPHY

Electric Hydra (2020)

 

 

 

Relaterade artiklar