SLIPKNOT kommer till Sverige i slutet av sommaren 2021

Slipknot “We Are Not Your Kind Tour 2021” landar i Sverige den 1 augusti nästa år. Platsen är Pildammsparken och Tallriken i Malmö, festivalen är ny och heter Rock Slap. Fler artister till festivalen släpps inom de närmaste veckorna.

Annons 

 

Slipknot släppte sitt sjätte studioalbum ”We Are Not Your Kind” i augusti 2019 som toppade topplistor i USA, Australien, Kanada, Japan, Irland, Belgien och Finland. Dessutom hade de topp 3-placeringar i Tyskland, Frankrike, Norge, Italien, Nederländerna och Nya Zeeland.

Albumet tokhyllades även i media.
“With their latest studio album, Slipknot have released one of the strongest albums in their career,” kommenterade webbtidningen Consequence of Sound. The Independent skrev: “The sheer ambition of We Are Not Your Kind is just as staggering as their seminal record Iowa – the dynamic might be even better”. Webbtidningen The Ringer: “Slipknot’s sixth album… furthers the argument that they’re the most important heavy band of their era…”, medan Kerrang! intygade: “20 years since their debut, Slipknot are as bold, fearless and exhilarating as ever”. Vulture berömde albumet: “maelstrom of serrated riffs, warlike drums, and machine-gun poetry from Taylor,” och NME uttryckte det enkelt: “The ‘Knot’s sixth album is an astonishing record.”.

Slipknot spelade i Stockholm i februari i år, och nu är alltså ett kärt återseende inplanerat nästa sommar då de kommer till Malmö och den nya festivalen Rock Slap.

Om Rock Slap
Rock Slap är en ny rockfestival som går av stapeln i Pildammsparken och Tallriken i Malmö den 1 augusti. Rock Slap drivs av gänget bakom Big Slap och ägs av All Things Live. Huvudakten vid årets festival är Slipknot, biljetterna släpps fredagen den 11 december kl. 10.00 via www.tickster.com.

För mer information besök www.rockslap.se.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar