VIDEOPREMIÄR: Skarlett Riot – GRAVITY – andra singeln från kommande albumet INVICTA

Brittiska metalbandet Skarlett Riot släpper ny singel och musikvideo, GRAVITY, andra singeln från kommande albumet INVICTA.

Annons 

 

Efter framgången med bandets andra album ‘Regenerate‘ säkerställde den brittiska kvartetten att världens ögon var vända mot dem. Med albumet introducerade Skarlett Riot sina lyssnare till ett hårdare, tyngre och snabbare sound som fortfarande var drivet av storslagna melodier som har cementerat Skarlett Riot som en självklarhet på den moderna brittiska metalscenen. Bandet har genom åren fortsatt att finslipa och utveckla sin konst och har landat i ett mörkare och tyngre uttryck, där element från band så som ‘Asking Alexandria‘, ‘In this moment’, och ‘Bullet for my Valentine’ skiner igenom och öppnar upp nya möjligheter för Skarlett Riot

Skarletts karismatiska sång leder fortfarande vägen genom en tighare och mer krafull ljudbild där råare sång kompletterar det melodiska genom musiken, utan att förlora fokusen på de fantastiska melodierna. Musikaliskt har bandet tagit milakliv framåt frånd eras tidigare släpp och tillskottet av den nya basisten Tim Chambers har givit bandet en ny drivkraft. Under 2020, släppte Skarlett Riot första singeln ‘Human’ från det kommande albumet som följdes upp av en remix av den världkända DJn och producenten Zardonic. Den 11 december följer bandet upp med den andra singeln ‘Gravity’ som följs upp av en storslagen musikvideo. Skarlett Riot berättar om singeln; 
‘We are so excited to finally bring you our brand new single ‘Gravity’. We’ve been busy working hard behind the scenes and we can finally share a small part of what we’ve been working on with you! We hope this brings some brightness and light to people’s lives, especially in these hard times we are living in right now. Gravity is about pushing through the difficult times in life. Be the fuel to your own fire. Block out any negativity and be who you want to be, not what others want to see. – Skarlett Riot

Mer om Skarlett Riot
Skarlett Riot har tagit metalscenen med storm med deras kraftfulla riffdrivna låtar, råa medryckande melodier och sångerskans Skarletts storslagna röst, tillsammans får du ett band som inte bara har en attityd så det blir över, utan även musik som bär upp dem. Bandet har fängslat publiker på scener över hela världen, Download Festival, (gjort sig förtjänta av en 4KKKK live recension från KERRANG!) Leeds and Reading Festival, Metal Female Voice Festival, Bloodstock, Hard Rock Hell, Camden Rocks, Steelhouse, Takedown, Giants of Rock, S.O.S och många fler. Skarlett Riot har även delat scen med band så som Funeral for a Friend, Butcher Babies, Deaf Gavana, The Darkness, Wednesday 13, Heaven’s Basement, Kamelot, Gus G, Devilskin, Hammesfall, Glamour of the Kill, Leave’s Eyes, Symo Cyco, Black Spiders, och många fler. 

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
NYHET: Skarlett Riots nya singel GRAVITY
RELESEDATUM: 2020-12-11
SKIVBOLAG: Despotz Records

BANDFAKTA – SKARLETT RIOT

MEDLEMMAR
Skarlett – Lead Vocals
Danny – Guitars/Backing Vocals
Tim – Bass/Backing Vocals
Luke – Drums

| FACEBOOK | SPOTIFY | INSTAGRAM | BANDCAMP |

Relaterade artiklar