08 – Demonical Trait – The Generals berättar – Låt för låt

Dödsmetall-bandet THE GENERALS är högaktuella med sitt nya album TO HELL. Och i samarbete med oss på Rockbladet.se kommer bandet att presentera varje enskild låt på albumet med egna ord. Och idag är det dags för låt nr 8, DEMONICAL TRAIT. Glöm inte att du har länkar nedan för att förbeställa deras exklusiva utgåva av albumet som släpps den 26 februari.

The Generals släpper sitt kommande album TO HELL den 26 februari via Black Zombie Records och nu är det dags för åttonde spåret på albumet, DEMONICAL TRAIT.

De säger så här om låten:

Ibland känner man bara att man har ett mörker inom sig. Jag tror att alla har en sådan sida, men att vissa har lärt sig att leva med den bättre än andra. Låten handlar just om hur svårt det kan vara att brottas med sina inre demoner.

FAKTA – EVOLUTION OF THE FLESH

Musik: Rickard Fäldt & Martin Svensson
Text: Rickard Hednar
Coverart av William Persson Öberg

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
BANDBILD: Erik Hansen
BAND: The Generals
ALBUM: TO HELL
RELEASEDATUM: 2021-02-26
SKIVBOLAG: Black Zombie Records
INSPELAT: Sunlight Studio, Black Zombie Studio och Dead Dog Farm
PRODUCENT: Tomas Skogsberg 
MIX & MASTER: Lawrence Mackrory från Dugout Productions (FKÜ, Lik, Baest).

FAKTA – ALBUMET “TO HELL”

Den perfekta blandningen av förkrossande riff, episka refränger och ondskefulla melodier har malts ner i denna 10-spårsvinyl som släpps den 26:e februari via Black Zombie Records.

Att bandet återvände till Sunlight Studio för inspelningen av To Hell är ingen slump. ”Vi ville framför allt att Tomas Skogsberg skulle producera, men vi tyckte också att det var spännande att mixa det gamla med det nya, därav valet av mixare i Lawrence Mackrory, som också mastrade”, berättar sångaren och bassisten Rickard Hednar. Vidare beskriver Hednar att de sökte ett speciellt sound för det nya albumet. ”Vi ville ha det gamla klassiska HM-2-soundet men med en modern tvist. Ett lyxigare Sunlight om du så vill, och det tycker vi verkligen att vi lyckades med”.

Man kan inget annat än att instämma. 10 starka spår av svängig death metal i en fantastiskt snygg förpackning i form av en gatefold-vinyl där omslaget, en målning av William Persson Öberg, hintar om det mörka i dagens högteknologiska dödsrike.

Bandet är mycket förväntansfulla inför släppet då de anser att det är det bästa de någonsin har producerat. ”Vi har slipat otroligt mycket på samtliga låtar och jobbat med materialet under lång tid, så vi hoppas och tror att albumet tas emot väl”, berättar Rickard Fäldt, en av huvudlåtskrivarna.

Jonathan Strandlund verkar instämma då han i senaste numret av Sweden Rock Magazine ger ”To Hell” 8/10 i betyg och bl.a. beskriver skivan så här:  ”To Hell är hård som granit, svänger som satan och lämnar blixtar och dunder efter sig. Ballader? Glöm det. Tjutande gitarrer? Så det hade räckt till fem plattor”

Skrivet om “To Hell”
Metal Hammer, Tyskland (5/7)
“These guys are unleashing relentless yet melodically playful songs!”

Powermetal Magazine, Tyskland (8.5/10)
“A perfect death metal pounding!” 

FAKTA – THE GENERALS

The Generals bildades 2002 som ett actionrock band men utvecklades snabbt till en Death ´n´roll-maskin. Marcus Grahn, då skrivande för Sweden Rock Magazine, myntade tidigt uttrycket som beskrev deras sound; ”A death metal cigarette with a rock ´n´roll filter”. De gav ut debutalbumet ”Stand Up Straight” 2009 och uppföljaren ”Blood For Blood” 2013 samt en 7” split ”From Winter to Winter” med Invasion 2014. The Generals är framför allt kända som ett liveband och har med sina 400 spelningar runt om Europa byggt upp sitt varumärke och befäst sin plats på hårdrocksscenen.

MEDLEMMAR
Rickard Hednar: vocals och bass
Rickard Fäldt: Guitar
Marius Tömte: Guitar
Martin Svensson: Drums

| FACEBOOK | SPOTIFY | YOUTUBE | FÖRBESTÄLL ALBUMET

Relaterade artiklar