Lillasyster vill representera hårdrocken i Melodifestivalen

Lördag den 6 februari så drar Melodifestivalen 2021 igång med sin första deltävling, där välbekanta artister som Danny Saucedo och Jessica Andersson tävlar. Hårdrockspubliken kan dock se fram emot Lillasyster, som deltar med låten “Pretender”. 

Annons 

 

När Rockbladet tar sig ett snack med sångaren Martin Westerstrand är humöret på topp och det går inte att missa Westerstrands uppenbara glädje över att en gammal dröm nu går i uppfyllelse. 

–  Jag gillar gamla schlagerdängor som Take Me To Your Heaven och Diggi-lo Diggi-ley och har alltid velat vara med i Melodifestivalen. Att man nu ska få göra det här och dessutom representera hårdrocken, det känns skitbra! 

Med anledning av coronapandemin sänds samtliga program av årets festival ifrån Annexet i Stockholm och utan publik. Lillasyster, som alltid beskrivits som ett liveband, ser dock inga stora hinder med detta. 

–  Vi jobbar för att det ska bli så bra som möjligt och oavsett förutsättningar ska det bli kul att vara med. Vi har inte så mycket erfarenhet av TV så nu blir det kul att få lära sig ordentligt hur den biten fungerar, med kamerarepetitioner och nå publiken den vägen istället. 

Martin bekräftar också att pandemin är en bidragande orsak till att Lillasyster överhuvudtaget kommit med i årets Melodifestival. 

–  Jag har som sagt alltid velat vara med, men det var när allting ställdes in som jag kände att det fanns tid för att satsa. Jag tog tag i låtskrivandet med Palle Hammarlund, som både har Mello-erfarenhet och är gammal hårdrockare, och så skapade vi slutligen “Pretender” tillsammans och kom med. Så visst kan man säga att pandemin är själva anledningen till att det här blev av. Det kommer något gott ur det onda eller som jag brukar säga, får du trästolar så gör du apelsiner, säger Martin entusiastiskt. 

Undertecknads teori om att det är tävlingsinstinkt som fått Lillasyster att för en gång skull sjunga på engelska istället för svenska, för att förbättra sina chanser i tävlingen, avfärdas dock direkt av Martin. 

–  Vi är ett hårdocksband som är minst lika bra på engelska som på svenska, och visst finns det lite utlandstänk även från vår sida. Någon gång vill man spela utanför Sverige, gärna någonstans i Europa. Men vi sjunger inte på engelska för Melodifestivalens skull, så uträknande är det inte. Resultatet är faktiskt lite skitsamma, vi har vunnit ändå genom att bli antagna och tävla med en riktig hårdrockslåt. 

På frågan om vad publiken kan förvänta sig under lördagen så är svaret tydligt: “En jävla örfil. När du hör låten kommer du förstå vad jag menar med det. Även om musiken är playback så har vi lärt oss låten och kommer spela som om det var live. Fullt ös!” 

När Melodifestivaläventyret slutar så har Lillasyster planer på att få ut ett nytt album, där givetvis “Pretender” ska vara med. 

– Det är svårt att sia om framtiden i dessa tider. Självklart vill vi ut och giga igen, så fort det tillåts. Men att det blir ett nytt album innan årets slut kan jag garantera. Det finns en grundidé och ett flertal låtskelett liggandes, som ni kommer få se och höra resultatet av i sinom tid, lovar Martin. 

Som avslutning hälsar Martin till Rockbladets läsare: “Jag vill tacka alla som hejar och hoppas på att alla hårdrockare visar sitt stöd på lördag, vi  i bandet kommer ge allt för er!”

 

Lillasyster har startnummer 2 i Melodifestivalens första deltävling, som sänds lördag den 6 februari kl 20.00 på SVT. 

 

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
INTERVJU: Martin Westerstrand, Lillasyster. 

 

Relaterade artiklar