Santa Cruz släpper ny singel – Moonchild

Det finska rockbandet Santa Cruz är nu aktuella med en ny singel, MOONCHILD, och vår källa vill också meddela att även ett nytt album är på gång. Och det utlovas ett helt nytt fräscht sound.

Tiden för ett år sedan var riktigt tumult för frontmannen Archie ifrån bandet Santa Cruz. Efter uppbrott med flickvännen så valde han att flytta hem till Finland från LA. Utöver den tragiken så hoppade i princip alla medlemmar av bandet, så för både han själv och för bandet såg det riktigt mörkt ut.

Men där och då tog han tag i sina personliga problem och satte in sig själv på ett behandlingshem. Tiden efter började tillvaron att ljusna. Han deltog i inspelningarna av den finska versionen av Robinson, och därtill har han skrivit ny musik för en ny platta. Han har träffat flera nya producenter, både från Sverige och USA.

Som sagt, detta är en helt ny version av Santa Cruz-musik. Och man hör direkt skillnaden på första singeln MOONCHILD. Stort, intressant och svulstigt sound som i alla fall får mig att komma i riktigt party-mode så här på en fredag. Ska bli intressant att följa upptakten inför det nya albumet. När den ska släppas och vad den kommer heta får vi dock vänta ett litet tag till.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
NYHET: Santa Cruz nya singel Moonchild
RELEASEDATUM: 2021-02-19
SKIVBOLAG: Young & Restless Records
LÄNKAR: | FACEBOOK | SPOTIFY |

Relaterade artiklar