Social Debris – ny singel från Alice Cooper skriven av originalbandet

Den legendariske rocksångaren Alice Cooper firade sin födelsedag den 4 februari med att släppa en ny singel med tillhörande video. Låten som heter “Social Debris” är det tredje singelsläppet från hans kommande studioalbum “Detroit Stories”.

Annons 

 

 

Social Debris har släppts som digital singel samt även som officiell musikvideo. Så här säger Alice Cooper själv om låten:

“Singeln Social Debris är en gåva till Detroit, till mina fans och till mig själv. Låten skrevs av det ursprungliga Alice Cooper-bandet. Vi trodde aldrig att vi skulle passa in. Alice Cooper-bandet passade inte in med någon annan, för vi gjorde saker som inget annat band gjorde. Vi passade inte in som folkrock, vi passade inte in som metal, vi passade faktiskt inte in på någonting som man höll på med på den tiden. Vi kände oss alltid som om vi var outsiders. Vi kände oss som om vi var socialt skräp, vi levde i vår egen lilla värld. Så Social Debris var i grund och botten en sång som vi i originalbandet skrev om oss själva. Sen visade det sig att den lät som om den var från 1971. Det är så det är med originalbandet – du kan inte ändra på det. Det är fantastiskt.”

 

Albumet Detroit Stories, som har skrivits som en hyllning till Alice Coopers hemstad Detroit, kommer att släppas den 26 februari via earMUSIC.

 

SKRIBENT: Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)

 

Hemsida: https://alicecooper.com
Facebook: https://www.facebook.com/AliceCooper
Instagram: https://www.instagram.com/alicecooper/

 

Relaterade artiklar