Social Debris – ny singel från Alice Cooper skriven av originalbandet

Den legendariske rocksångaren Alice Cooper firade sin födelsedag den 4 februari med att släppa en ny singel med tillhörande video. Låten som heter “Social Debris” är det tredje singelsläppet från hans kommande studioalbum “Detroit Stories”.

Annons 

 

Annons 

 

Annons 

 

 

Social Debris har släppts som digital singel samt även som officiell musikvideo. Så här säger Alice Cooper själv om låten:

“Singeln Social Debris är en gåva till Detroit, till mina fans och till mig själv. Låten skrevs av det ursprungliga Alice Cooper-bandet. Vi trodde aldrig att vi skulle passa in. Alice Cooper-bandet passade inte in med någon annan, för vi gjorde saker som inget annat band gjorde. Vi passade inte in som folkrock, vi passade inte in som metal, vi passade faktiskt inte in på någonting som man höll på med på den tiden. Vi kände oss alltid som om vi var outsiders. Vi kände oss som om vi var socialt skräp, vi levde i vår egen lilla värld. Så Social Debris var i grund och botten en sång som vi i originalbandet skrev om oss själva. Sen visade det sig att den lät som om den var från 1971. Det är så det är med originalbandet – du kan inte ändra på det. Det är fantastiskt.”

 

Albumet Detroit Stories, som har skrivits som en hyllning till Alice Coopers hemstad Detroit, kommer att släppas den 26 februari via earMUSIC.

 

SKRIBENT: Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)

 

Hemsida: https://alicecooper.com
Facebook: https://www.facebook.com/AliceCooper
Instagram: https://www.instagram.com/alicecooper/

 


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Tamara Chastain

Reporter at Rockbladet.se
Jag började skriva för Rockbladet under 2017 men rockmusik har varit en del av mitt liv så länge jag kan minnas. Mitt musikintresse väcktes i unga år och tog rejäl fart när en kompis med stor skivsamling drog fram en vinyl vars omslag pryddes av fem långhåriga killar. Bandet hade ett tjejnamn och skivan hette Love It To Death. Där och då förändrades mitt liv, jag hade aldrig hört någonting så magiskt förut. Alice Coopers musik har sedan följt mig genom livet, och skulle jag bara få ta med mig en enda skiva till en öde ö så skulle det bli Alice Coopers Killer. Mitt intresse för rockmusik har aldrig svalnat, men det har breddats. Jag lyssnar på snäll, klassisk rockmusik som gränsar till pop men jag lyssnar också på melodisk death metal och allt däremellan. Dessutom gillar jag även jazz, blues och klassisk musik. När jag lyssnar på musik föredrar jag att lyssna på hela album från början till slut. Jag älskar livemusik i alla dess former, och för mig kan en liten pubspelning vara lika minnesvärd och givande som en stor arenaspelning.

Relaterade artiklar