Super God – första singeln från Electric Boys kommande album

Electric Boys släpper sitt sjunde studioalbum ”Ups!de Down” den 30 april, och nu är den första singeln från albumet ute. Låten “Super God” har fått sällskap av en officiell video som innehåller animerade bilder ritade av sångaren själv, och både singeln och videon har släppts den 5 februari. 

Electric Boys är kända för sina snygga riff och svängiga melodier. Det nya albumet beskrivs som lite mindre funkigt än de tidigare, men ändå med bandets egna sound. Ett samtida musikaliskt verk som också tar många influenser från band som Jimi Hendrix, Deep Purple, Bowie, 50-talets rock n’ roll och även Sisters Of Mercy. Albumet reflekterar den turbulenta tid vi befinner oss i just nu, och berör hela skalan från att känna hysterisk rädsla till att finna styrkan i att samarbeta med varandra och känna hopp och framtidstro. Ups!de Down är ett album som återspeglar rockmusikens historia samtidigt som det tangerar existentiellt ljus och mörker. Med sitt nya verk vill Electric Boys visa kraften i musiken och hur den kan förändra världen.

Singeln Super God är första smakprovet från det kommande albumet, och bandets sångare Conny Bloom säger så här till Rockbladet om den nya låten:

”Is it a bird? Is it a plane? No.. it’s.. Super God!! Om det är nån gång man önskat att någon hade bytt om i en telefonkiosk för att rädda världen, så är det väl nu!”

Conny berättar också lite om videon:

“Videon är animerad, gjord av mig och Gustav Kronfelt. Jag ritade en superhjälte som blev nån sorts blandning av Stålmannen, Jesus och Niclas Sigevall.”

Electric Boys har två trummisar, men bandets originaltrummis Niclas Sigevall bor i Los Angeles och har inte kunnat resa till Stockholm för inspelningarna, så på det här albumet har bandets andra trummis Jolle Atlagic stått för alla trummorna. Gitarristen “Slim” Martin Thomander är nu tillbaka i bandet. Han spelade också på albumet Freewhelin’ som släpptes 1994. I övrigt består bandet precis som tidigare av gitarristen och sångaren Conny Bloom samt basisten Andy Christell.

Ups!de Down har liksom det förra albumet Ghost Ward Diaries (2018) spelats in på Ghost Ward Studios i Stockholm och albumet har producerats av David Castillo. Ups!de Down ges ut såväl på vinyl (i fyra olika färger) som på CD samt i digitalt format, och släpps den 30 april av skivbolaget Mighty Music.  

 

SKRIBENT: Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)

 

BANDFAKTA – ELECTRIC BOYS

MEDLEMMAR
Conny Bloom – Gitarr, sång
Andy Christell Bas
“Slim” Martin Thomander – Gitarr
Niclas Sigevall – Trummor
Jolle Atlagic – Trummor

 

Hemsida: http://www.electricboys.com
Facebook: https://www.facebook.com/electricboys  
Instagram:
https://www.instagram.com/electricboys/

 

Förbeställ albumet ”Ups!de Down” här:

https://targetshop.dk/electricboys

 

 

Tamara Chastain

Reporter at Rockbladet.se
Jag började skriva för Rockbladet under 2017 men rockmusik har varit en del av mitt liv så länge jag kan minnas. Mitt musikintresse väcktes i unga år och tog rejäl fart när en kompis med stor skivsamling drog fram en vinyl vars omslag pryddes av fem långhåriga killar. Bandet hade ett tjejnamn och skivan hette Love It To Death. Där och då förändrades mitt liv, jag hade aldrig hört någonting så magiskt förut. Alice Coopers musik har sedan följt mig genom livet, och skulle jag bara få ta med mig en enda skiva till en öde ö så skulle det bli Alice Coopers Killer. Mitt intresse för rockmusik har aldrig svalnat, men det har breddats. Jag lyssnar på snäll, klassisk rockmusik som gränsar till pop men jag lyssnar också på melodisk death metal och allt däremellan. Dessutom gillar jag även jazz, blues och klassisk musik. När jag lyssnar på musik föredrar jag att lyssna på hela album från början till slut. Jag älskar livemusik i alla dess former, och för mig kan en liten pubspelning vara lika minnesvärd och givande som en stor arenaspelning.

Relaterade artiklar