Super God – första singeln från Electric Boys kommande album

Electric Boys släpper sitt sjunde studioalbum ”Ups!de Down” den 30 april, och nu är den första singeln från albumet ute. Låten “Super God” har fått sällskap av en officiell video som innehåller animerade bilder ritade av sångaren själv, och både singeln och videon har släppts den 5 februari. 

Electric Boys är kända för sina snygga riff och svängiga melodier. Det nya albumet beskrivs som lite mindre funkigt än de tidigare, men ändå med bandets egna sound. Ett samtida musikaliskt verk som också tar många influenser från band som Jimi Hendrix, Deep Purple, Bowie, 50-talets rock n’ roll och även Sisters Of Mercy. Albumet reflekterar den turbulenta tid vi befinner oss i just nu, och berör hela skalan från att känna hysterisk rädsla till att finna styrkan i att samarbeta med varandra och känna hopp och framtidstro. Ups!de Down är ett album som återspeglar rockmusikens historia samtidigt som det tangerar existentiellt ljus och mörker. Med sitt nya verk vill Electric Boys visa kraften i musiken och hur den kan förändra världen.

Singeln Super God är första smakprovet från det kommande albumet, och bandets sångare Conny Bloom säger så här till Rockbladet om den nya låten:

”Is it a bird? Is it a plane? No.. it’s.. Super God!! Om det är nån gång man önskat att någon hade bytt om i en telefonkiosk för att rädda världen, så är det väl nu!”

Conny berättar också lite om videon:

“Videon är animerad, gjord av mig och Gustav Kronfelt. Jag ritade en superhjälte som blev nån sorts blandning av Stålmannen, Jesus och Niclas Sigevall.”

Electric Boys har två trummisar, men bandets originaltrummis Niclas Sigevall bor i Los Angeles och har inte kunnat resa till Stockholm för inspelningarna, så på det här albumet har bandets andra trummis Jolle Atlagic stått för alla trummorna. Gitarristen “Slim” Martin Thomander är nu tillbaka i bandet. Han spelade också på albumet Freewhelin’ som släpptes 1994. I övrigt består bandet precis som tidigare av gitarristen och sångaren Conny Bloom samt basisten Andy Christell.

Ups!de Down har liksom det förra albumet Ghost Ward Diaries (2018) spelats in på Ghost Ward Studios i Stockholm och albumet har producerats av David Castillo. Ups!de Down ges ut såväl på vinyl (i fyra olika färger) som på CD samt i digitalt format, och släpps den 30 april av skivbolaget Mighty Music.  

 

SKRIBENT: Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)

 

BANDFAKTA – ELECTRIC BOYS

MEDLEMMAR
Conny Bloom – Gitarr, sång
Andy Christell Bas
“Slim” Martin Thomander – Gitarr
Niclas Sigevall – Trummor
Jolle Atlagic – Trummor

 

Hemsida: http://www.electricboys.com
Facebook: https://www.facebook.com/electricboys  
Instagram:
https://www.instagram.com/electricboys/

 

Förbeställ albumet ”Ups!de Down” här:

https://targetshop.dk/electricboys

 

 

Relaterade artiklar