NY VIDEO: NESTOR – “ON THE RUN”

Bandet NESTOR förvaltar hederliga 80-talsinfluenser med glimten i ögat och mycket hjärta. Låten “ON THE RUN” med tillhörande musikvideo är första smakprovet från ett kommande fullängdsalbum som släpps senare i vår. Videon är fullproppad med hyllningar och referenser till ungdomens 80-tal, med limpsadel, Tetris-spel, tennisboll på snöre – till och med en cameo av en svensk skådisveteran!

Grejen med bandet är att det är ett gäng barndomspolare från Falköping som spelade tillsammans när det begav sig i slutet av 80-talet, med stora drömmar om att bli hårdrocksstjärnor. Nu, ett par decennier senare, har de i vuxen ålder återförenats för att än en gång göra den musik de älskade som kids, och fortfarande gör, med helt andra förutsättningar, talang och resurser, men med lika mycket passion (om inte mer) och en stor dos nostalgi!

Det hela drivs på mycket av frontmannen Tobias Gustavsson som har förflutet i band som Straight Frank och som låtskrivare och även jobbat mycket inom musikbranschen med allt från grundandet av Epidemic Sound till dataspelsföretaget Paradox där han nu sitter som musikansvarig.

Bandets egna ord om videon:
Videon till On The Run är en slags illustration av en inre resa tillbaka till 80-talets Falköping för medlemmarna i Nestor.  Låten On The Run handlar om att få vara en dagdrömmande 18 åring i ett rockigt 80-tal. I den här videon träffar du ett ”ungt” Nestor som gör upp med både vardagstristess som den onde prästen Bror Mörck (Per Ragnar). Alla som minns vet att vad som helst kan hända i en Volvo 240 GLE.  Att få göra rockvideor är vårt sätt att hålla drömmen vi liv.

Musikvideon, den första av fler från ett fullängdsalbum som släpps senare, är fullproppad med roliga referenser till ungdomens 80-tal. Själv gick jag igång på allt från klädnypetricket på cykelhjulet (och limpsadeln), tennisbollen på snöre och faktumet att skådis-ikonen Per Ragnar gör en cameo som präst! Man minns ju hans insats som Sten Frisk i TV4-såpan Tre Kronor (även om det iofs var på 90-talet…).
 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
NYHET: Nestor – On The Run
RELEASEDAG: 2021-03-05

| FACEBOOK | INSTAGRAM |

Relaterade artiklar