Metallica har skrivit över 10 nya låtar

James Hetfield berättar att Metallica har skrivit över 10 nya sånger under det senaste Corona-året.

Annons 

 

Enligt en intervju James Hetfield gjort nyligen med podcasten FIERCE FIREARMS, som normalt sätt är en podd som handlar om ett av James andra stora intressen, vilket är vapen och jakt. Under den intervjun berättar han i contexten av vad han och bandet pysslat med under det senaste året med Corona som lamslagit världen, att de utnyttjat tiden att skriva nytt material. Han berättar vidare att de bland annat hörs av via Zoom och spelar upp saker de själva skapat, och när haft tillräckligt med material har de samlats på “HQ”, vilket är det ställe som hela företaget runt dem befinner sig, men även den lokal som de använder som replokal, och spelat in demos av låtarna.

De är ju inte själva om att producera ännu mer ny musik under pandemin, utan de är just det de flesta pysslar med nu när de har mycket mer tid när de inte är ute på vägarna hela tiden.

Förutom skrivandet frågar podden honom när han tror att de är ute på vägarna igen? Och så klart har han inget enkelt svar på frågan, utan han hoppas så snart som möjligt, men först måste pandemin helt ebbat ut.

Nu får vi alla fans hålla alla tummar att vi kommer både kunna se ljuset av ett elfte album och framför allt kunna se Metallica på en fullsatt arena igen.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTO: Mattias Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)

 

Relaterade artiklar