Once And For All – första singeln från Strÿkenines kommande album

Det Stockholmsbaserade bandet Strÿkenine har ni kanske sett på någon klubb eller festival under de senaste fem åren. De har spelat live en hel del och de har tidigare släppt en EP, men nu har det melodiska rockbandet tagit steget fullt ut och spelat in sitt första fullängdsalbum. Debutalbumet – som de döpt till Strÿkenine 1 – kommer att släppas i sommar, närmare bestämt den 16 juli. Redan nu kan man dock lyssna på den första singeln från det kommande albumet, nämligen låten Once And For All som släpptes den 14 maj. 

Annons 

 

Debutalbumet må släppas i år, men Strÿkenine är ett band som vi har kunnat se och höra ända sedan 2015. Bandet bildades i Stockholms södra förorter av gitarristen Andi Sarandopoulos, trummisen Henrik Remesaho och sångaren Jacob Petäjämaa. Till att börja med utforskade de sina egna musikaliska influenser i form av band som Europe, Whitesnake, Def Leppard och Mötley Crüe. Under 2016 ändrades lineupen till den man har i dag. Sarandopoulos hittade äntligen en passande andregitarrist i Alex Zackrisson, och samma år anslöt sig basisten Tony Bakirciouglu till bandet. 

Strÿkenine började nu utveckla sitt sound, och de var på jakt efter någonting som de tyckte saknades hos den moderna melodiska rockscenen: attityd och adrenalin! Det gjorde att Strÿkenine bestämde sig för att skriva melodiska rocklåtar med den där  klassiska, mer aggressiva rock’n’roll-andan, och att sedan leverera samma energi när de spelar live. Med den nya banduppsättningen började Strÿkenine spela på klubbar och festivaler över hela Sverige, och trots att bandet vid den här tidpunkten ännu inte hade gett ut något album fick de öppna för band som Hardcore Superstar, Santa Cruz, Shiraz Lane och Art Nation. Under 2018 släppte Strÿkenine EPn Nowhere To Run och åkte ut på turné i Europa för första gången. 

Nu är bandet alltså på gång med att släppa sitt första fullängdsalbum, den självbetitlade plattan Strÿkenine 1, och de är i och med det redo att ta sig an den melodiska rockscenen på allvar. Strÿkenines musik har influenser från klassisk melodisk rock men också från både modern popmusik och metal. Albumet som släpps den 16 juli via skivbolaget Pride & Joy Music spelades in i bandets högkvarter under sommaren 2020. Calle Svennerstedt och basisten Tony Bakircioglu höll i inspelningsprocessen och Rich Gray stod för mastringen.  

Både Patrik Törnblom och Passi Oksman spelar keyboards på albumet. Patrik Törnblom var en fast medlem i bandet mellan 2017-2020 och har haft stort inflytande när det gäller att utveckla bandets sound till vad det är idag. Han spelade keyboards på halva albumet men var delaktig i låtskrivandet på hela albumet. Under våren 2020 kände han dock att han behövde ta ett steg tillbaka från bandet för att kunna koncentrera sig på andra saker i livet. Då kom Passi Oksman in i bilden och bidrog med keyboards på de resterande låtarna.  

Våren 2020 sände bandet den livestreamade spelningen Live In Lockdown som blev mycket uppskattad och som samtidigt visade upp ett tight och taggat band. Det bådar gott inför det kommande skivsläppet eftersom albumet spelades in ganska nära inpå livestreamen.

Den rykande färska singeln Once And For All beskriver bandet själva som en riktig “headbanger”, och du kan lyssna på den här:

 

 

SKRIBENT: Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)

BANDFAKTA STRYKENINE

MEDLEMMAR
Jacob Petäjämaa – Sång
Andi Sarandopoulos – Gitarr
Alex Zackrisson – Gitarr
Tony Bakirciouglu– Bas
Henrik Remesaho – Trummor

| FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY | YOUTUBE |

Relaterade artiklar