Skivpanelen listar nu albumen från APRIL 2021

Då är det dags att summera APRIL månads album. Vår skivpanel har sonderat albumsläppen för 2021:s fjärde månad och det är en mycket intressant lista, eller vad säger ni om GOJIRA (FR), OFFSPRING (US), ELECTRIC BOYS (SE), WHILE SHE SLEEPS (US) och CANNIIBAL CORPSE (US).

Annons 

 

Annons 

 

Title1Data1
Band: Gojira
Album: Fortitude
Skivbolag: Roadrunner
Releasedatum: 2021-04-30
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 8,2 / 10
Ninja Column 1Ninja Column 2Ninja Column 3
Jonas LööwFredrik BrolinAndré Millom
Det franska metal-jättarna GOJIRA har alltid legat mig varmt om hjärtat. Lyckan är stor redan vid första lyssningen av Fortitude. MÄKTIGT och PERFEKTIONISTISKT skriven och arrangerad metal. Tyngden och det välbalanserade soundet i New Found skapar gåshud deluxe. Albumets stora crescendo sker helt under låten Into The Storm, längtar att se den live. WAOH! En riktigt snygg skiva från fransmännen. Duon Fortitude och The Chant är riktiga keepers precis som ledriffet i Amazonia. Jag saknar lite av den hårdhet a la Backbone som fick mig at fastna stenhårt för bandet en gång i tiden men en sådan proffsig skiva kan inte gå omärkt förbi någon. Vive la France!Den death-metal som förknippas med Gojira är i allra högsta grad vid liv, dock tar bandet ut svängarna ytterligare på Fortitude och visar vilken musikalisk bredd de faktiskt besitter. Vi får höra rå och sann death men det ryms även melodiska inslag och experimentella passager samt låttexter som mycket väl avspeglar vår samtid. Precis så här ska det låta 2021!
Tony AsplundMattias Hedeby
Gojira fortsätter resan från förra albumet Magma med en episk och atmosfärisk framtoning. Med sina progressiva passager och riff vrider de till det och tar oväntade svängar. Det är riktigt trivsamt och man hamnar i drömlik sinnesstämning där de tar en på en härlig resa. Bästa låt Hold On. Trägen vinner! Det var först som förband till Metallica som jag fick upp ögonen för den Franska fiktiva dinosaurien. Sjunde skapelsen speglar klass på ett förnämligt sätt. Maffigt, tungt & progressivt brottar Gojira ner skiva efter skiva och borde stå på pallen efter årets slut med Fortitude.
Title1Data1
Band: Electric Boys
Album: Ups!de Down
Skivbolag: Mighty music
Releasedatum: 2021-04-30
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 7,4 / 10
Ninja Column 1Ninja Column 2Ninja Column 3
Jonas LööwFredrik BrolinAndré Millom
FOLKS, jag är i extas över denna magiska skapelse. Corona har fört något gott med sig. EB:s nya album Ups!de Down har allt. Rock n roll i dess bästa form, blues-funkigheten, som till exempel mellanspelen av Supergod är sjukt bra, skapar en otroligt bra dynamik. Fråga: Har Conny Blooms röst någonsin varit så här bra? Att välja ut någon favorit är svårt, skulle i princip kunna säga varje låt. Sjukt mycket hatten av herrar. Shit vad glatt överraskad jag blev av den här plattan! Kanske har jag lyssnat för lite på pojkarna men från nu blir det definitivt mer av den saken. The Dudes and the Dancers är riktigt bra tillsammans med It’s Not the End och Tumblin’ Dominoes. Lysande och varierat inledningsspår också! Stockholm rules!Vanligtvis älskar jag Electric Boys men här blir jag lite besviken. Spännande att inleda albumet med ett instrumentalt spår men i övrigt känns alltför många spår fantasilösa, texterna är mycket repetitiva. Live kommer detta album vara briljant, då publiken kommer lära sig texterna snabbt och lätt sjunga med. I albumformat blir det dock ett tråkigare resultat.
Tony AsplundMattias Hedeby
ROCKBLADET.se 5 out of 10
Härligt! Ett genomgrymt album där vi bjuds på tongångar rotat i såväl 70 och 90-tal. Instrumentala öppningsspåret kan närmast beskrivas som ett skrovmål av allt som Electric Boys handlar om! Och visst kommer lite funk-o-metal fram här och där speciellt i Never Again Your Slave och The Dudes & The Dancers.Skönt gung & sköna refränger ifrån gitarrockarna från huvudstaden. Rutinen & det musikaliska går det inte att ta miste på men det blir lite Volvo, villa & tacos. Kanske inte Ullevi men jag sitter gärna i slänten på Sjöhistoriska en varm sommarkväll med en iskall Falcon att kasta in i huvvä & njuter.
Title1Data1
Band: Cannibal Corpse
Album: Violence Unimagined
Skivbolag: Metal Blade Records
Releasedatum: 2021-04-16
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 7,4 / 10
Ninja Column 1Ninja Column 2Ninja Column 3
Jonas LööwFredrik BrolinAndré Millom
Stenhårt, brutalt, thrashigt, ja det är tre ord jag både skulle beskriva Cannibal Corpse och deras nya album Violenence Unimagined. Första spåret Murderous Rampage fullständigt blåser håret åt alla håll. Och albumet fortsätter i samma anda rakt igenom och om du verkligen behöver en rejäl kickstarter i livet just nu är detta alster ett måste. Favoritspåren är; Follow The Blood, Ritual Annihilation. Det är svårt att inte fastna för Cannibal Corpses omslag i sann splattervärme tillsammans med deras skräckhistorier. Jag är imponerad över hur snabbt skivan med sin aggressivitet och tyngd greppade tag i mig. Follow the Blood är ju så tung att jag bara dör och Inhumane Harvest öser på. Heja Tampa!Spänningen och överraskningsmomentet saknas. Du vet precis vad du får här. En intensiv och aggressiv platta, som i vanlig ordning är skapad för moshpits, nackspärr och att rensa systemet. Jag menar, varför lägga pengar på öronrensare när det räcker med att lyssna på Cannibal Corpse?
Tony AsplundMattias Hedeby
Med sylvassa riff och sin gore death metal i fullt ställ dunkar kanniballiket ut låtar som ger energi och blir lite beroendeframkallande. Det är som en skön skräckfilm i en mosh pit. Texterna är dock lite underarbetade på nåt vis. Follow the Blood och Slowly Sawn får det att spritta extra i headbangingsmuskeln.Anabolametal på tjack! Erfarna gubbarna släpper obarmhärtigt lös våldets furste som går bärsärkagång med toner. Intelligent riffande med flying-V solon toppas med fantastiskt mörksvart growl. Det är obarmhärtigt & händelserikt våld på trumhinnan som som skapar ett musikaliskt beroende. Jag trycker på repeat.
Title1Data1
Band: Offspring
Album: Let The Bad Times Roll
Skivbolag: Concord
Releasedatum: 2021-04-16
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 6,2 / 10
Ninja Column 1Ninja Column 2Ninja Column 3
Jonas LööwFredrik BrolinAndré Millom
Numera gubbarna i Offspring kan fortfarande skriva trallvänliga punk-rock-låtar, det kan man inte ta ifrån dem. Har alltid tyckt att de är ett band som ligger inom Lite guilty-pleasure-epitetet. Och det stämmer även med detta album, i slutet av sommaren kommer man fortsätta tralla på titelspåret, inget som skulle förvåna mig det minsta. Snyggt jobbat.Jordens mest ojämnaste band. Jag var inledningsvis måttligt intresserad av denna nya och korta (33mins) skivan men den satte sig till slut det är ju en liten feel-good skiva. Flera låtar som Let the Bad Times Roll, Hassan Chop, Army of One och förhållande-låten är riktigt bra. Jag är glatt överraskad.Inte lika bra som under ”guldåren” men inte alls dåligt för det. Den mjukare och svängiga rock n roll doftande punken får fötterna att stampa takten och spelglädjen lyser igenom. Gubbarna gör inte längre musik av kommersiella skäl, utan bara för att det är kul och låtkvalitén blir därefter. Inga mästerverk, men trivsam och kul lyssning.
Tony AsplundMattias Hedeby
Albumet som varit på g länge, länge är äntligen ute. De kan verkligen fortfarande leverera riktigt potent punk/rock med den äran, men den proddtiden borde gett fler låtar. We Never Have Sex Anymore, Army of One och Breaking These Bones visar extra på högformen. OCH - äntligen pianoversionen av Gone Away på skiva! Oaaoooa. Jag blev 18 igen, åker skate & dricker folköl. Efter ”singeln” kändes allt igen & jag blev glad för att få höra något nytt men gammalt. Fortsättningsvis blir det lite spretigt. Igenkänningsfaktorn är hög, men tog låtskrivandet semester så dom fick lov att fylla ut med en cover på sig själva?
Title1Data1
Band: While She Sleeps
Album: Sleeps Society
Skivbolag: Sleeps Brothers, i samarbete med Search and Destroy, Spinefarm Records, UNFD och Universal Music
Releasedatum: 2021-04-16
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 6,2 / 10
Ninja Column 1Ninja Column 2Ninja Column 3
Jonas LööwFredrik BrolinAndré Millom
ROCKBLADET.se 5 out of 10
Den här genren genrellt går inte alltid hem hos mig, men bitvis på det här albumet måste jag ge While She Sleeps en grundlig förståelse över deras popularitet. Jag går inte igång på varje låt, men SYSTEMATIC, SLEEPS SOCIETY och YOU ARE ALL YOU NEED har ett sjukt bra driv, groove och det smäller på ordentligt. Den energin bådar gott. Helt klart mer intressant album än jag trodde på förhand. Den behövde en del lyssningar innan den ojämna plattan fick stanna på vissa ok, vissa nja och någon yes! Det är en skiva som i alla fall jag måste vara i exakt rätt stämning för att uppskatta, vilket gör att den sällan träffar rätt. När den väl gör det landar det samlade intrycket på ett ljummet ok.Om vi bortser från att ett sju minuter långt tacktal till fansen avslutar detta album, så är det mesta positivt. De hårda tongångarna beblandar sig utmärkt med de mer elektroniska inslagen och resultatet blir som ett kärleksbarn till Linkin Park & Bring Me The Horizon. Inlevelsefullt, dynamiskt och reflekterande låttexter, det blir tummen upp.
Tony AsplundMattias Hedeby
ROCKBLADET.se 5 out of 10
Engelska metalcore:arna levererar i o m sitt nya album en härlig energi och texter som manar till eftertänksamhet. Ju mer de tar ut svängarna desto bättre blir det. De härliga solona, de explosiva utbrotten, den sköna mixen mellan growl och clean i sången. Skönt gästspel av Biffy Clyros Simon Neil på Nervous! Sheffields bidrag till melodiska skrik-metal genren fungerar ok. Det hårda och hitiga blandas med lugn men blir inte jätteintressant. Skivan känns som ett bra försök att vara ”egen” men, nja. Sorry självhjälpsroboten, jag tröttnade på ditt peptalk i sista ”låten” & planerade middagen istället.

Relaterade artiklar