The Capital Deathfest släpper fler akter- Mefisto

När det kommer till den tidiga delen av svenska death metal scenen är det ett band som alltid kommer på tals. Vi presenterar därför stolt Mefisto som en av de nya akterna på The Capital Deathfest 2022.

Mefisto grundades 1984 och var tillsammans med Bathory ett av den svenska scenens mest inflytelserika grupper inom extreme metal. Första släppen kom i form av två demo tapes, Megalomania (Maj 1986) och The Puzzle (November 1986) men stödet från musikindustrin uteblev och det skulle dröja 12 år innan gruppen släppte demos igen som skivan The Truth. 30 år senare släpptes äntligen det självbetitlade albumet som återigen placerade dem på toppen av scenen de än gång la grunden för, följt av Octagram (2019).

2020 innebar många förändringar för gruppen och lineup utökades med Chaq Mol (Dark Funeral), A.Impaler (Firespawn, Naglfar) Chris Barkensjö (LIK, Witchery) och Carl Westholm (Avatarium, Candlemass).

Under hösten släpps deras kommande album.

English:

Mefisto was founded in 1984 and together with Bathory was one of the Swedish scene’s most influential groups in extreme metal. The first release came in the form of two demo tapes, Megalomania (May 1986) and The Puzzle (November 1986) but the support from the music industry was lacking and it would be 12 years before the group released demos again as the album The Truth.

30 years later, the self-titled album was finally released, which once again placed them at the top of the stage they once again laid the foundation for, followed by Octagram (2019).

2020 meant many changes for the group and the lineup was expanded with Chaq Mol (Dark Funeral), A.Impaler (Firespawn, Naglfar) Chris Barkensjö (LIK, Witchery) och Carl Westholm (Avatarium, Candlemass).

Their upcoming album will be released in the fall.

MEFISTO är:

Robert Granath -sång

A.Impaler -bas

Chaq Mol– solo gitarr

Morgan Myhrberg – rhythm gitarr

Chris Barkensjö– trummor

Carl Westholm– Keyboard, theremin, backing vocals

HEMSIDA SPOTIFY

Biljettinfo:

Biljetterna släpps i augusti. Tidigare köpta biljetter gäller även för detta event, mer information kommer.

Övriga släppta band är:

VOODUS WORMWOOD

ALFAHANNE

HATE

TAAKE

DARK FUNERAL

FAKTA – THE CAPITAL DEATHFEST 2022

PLATS: Gasklockan, Gävle

DATUM: 2022-02-04-2022-02-06

EVENTINFO: The Capital Deathfest 2022

ARRANGÖR: Rockin Over The Borders

Summoning the dark forces.

Relaterade artiklar