VIDEOPREMIÄR: The Catch – Sex shark

Piraterna (och välkända metallegender) från folk-priratmetallbandet The Catch släpper sin debut-singel & musikvideo ‘Sex Shark’, inklusive en excentrisk version med Kim Dylla från GWAR.

Ahoy, Kapten French här! Så vill ni höra om mitt band The Catch? Vi är det första bandet från Heritage Fishing Metal som släpper vår debutsingel ‘Sex Shark‘. Det här kommer att blir en lång resa på det mörka havet tillsammans med mina enastående pirater ombord på vårt massiva fartyg!
The Catch spelar den bästa formen av folkmetal som någonsin skapats – Heritage Fishing Metal. För att visa världen hur överlägsen denna genre är, jämfört med alla andra genrer, bestämde vi oss för att vi skulle spela in den första låten vi någonsin skrev – ‘Sex Shark’. Dessa speciella gäster som medverkar på ‘Sex Shark’ är inga mindre än Gareth från Alestorm, Sami från Korpiklaani, Petri från Ensiferum, Keith från Cruachan, Baldur från Skalmold, Emilio från Skiltron, John Ryan Ex-Cruachan och många fler.

Andra spåret ‘Sex Shark – Phone Sex Version‘ har en mycket speciell gästartist och det är ingen mindre än Kim Dylla, tidigare känd som Vulvatron – sångare för GWAR. Kim tar rollen som en telefonsexoperatör för sin mycket unika sångleverans. Denna låten är inte för barn, haha. Videon för Sex Shark är också en unik upplevelse, skapad av Andon Hristov, videon visar en Burtonesque vision om sexhajhelvete. Musikvideon kommer att släppas tillsammans med singeln den 14 maj.

 

Captain French om den nya singeln;
This song is very deep and meaningful with lyrics that will stir you and make you contemplate on life and fish …. and sharks with willy’s all over them. When the Folk Metal world heard the greatest band ever were finally planning to release a single, there was a mutiny as everyone who’s anyone in the scene were clamouring to be a part of this release. // Captain French
 
Captain French berättar mer om The Catch: 
Historien börjar långt tillbaka under den kalla och fruktansvärda sommaren 2013 när jag och ‘Crunchy Cod’ bestämde oss för att  bilda ett band. Vi bildade ett band, spelade en show och det var det. Crunchy Cod satte segel mot kolonierna och det gick tyst i sju år, sju månader och sju dagar. Efter den tiden började jag skriva fler fiske- och pirat inspirerande låtar, tillräckligt för att spela in ett album i det osannolika fallet att vi får ett skivkontrakt baserat på våra skräpvideor på YouTube. En dag fick vi ett skivkontrakt baserat på våra skräpvideor på YouTube med Despotz Records. Ouups, bäst att släppa dessa låtar snarast!

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
NYHET: Ny video och singel SEX SHARK av THE CATCH
RELEASEDATUM: 2021-05-14
SKIVBOLAG: Despotz Records

BANDFAKTA – THE CATCH

| FACEBOOK | INSTAGRAM | BANDCAMP |

Relaterade artiklar