VIDEOPREMIÄR: The Sonic Overlords – Utopia

Det Stockholmsbaserade THE SONIC OVERLORDS, med sitt 70- och 80-tals-baserade hårdrocks sound släpper denna vecka sin andra singel UTOPIA. Och vi har fått chansen att få visa upp videon till den redan dagarna innan den riktiga premiären.

Annons 

 

THE SONIC OVERLORDS är för närvarande aktuella med sin andra video/singel till låten ”Utopia” som släpps den 20 maj på ALLA digitala plattformar. 
Debutalbumet kommer att släppas under hösten 2021, och fler nyheter kommer att presenteras under kommande månader.

 

Bandet grundades 2017 av gitarristen Morgan Zocek (Ex Sideburn).  Han började jamma med olika musiker och skriva låtar inspirerade av klassisk hårdrock från slutet av 1970-talet och 1980-talet, men med en modernare inställning till produktion och sound. 

Bandet började ta sin slutgiltiga form då Per Soläng (Corroded) kom med på trummor 2018. Detta följdes 2020 av sångaren Marcus Zachrisson Rubin, som spelat med Zocek i ett Ozzy Osbourne-coverband i många år. Bandet kompletterades av Daniel Ramírez (Revelations) som fyllde basistpositionen våren 2020.

Från och med då gick allt fram i snabb takt. Gruppen släppte själv sin debut-singel ”In My Darkest Room” i oktober 2020 tillsammans med en musikvideo regisserad av Per Andersson. Låten snurrade snart på diverse rockradiostationer runtom Skandinavien och spred sig även genom Europa, USA och Australien, mycket tack vare gruppens intresseväckande kombination av kraftfulla doom-riff och den episka och melodiska majestät de hämtat från 70- och 80-talets hårdrock, med influenser från framförallt Black Sabbaths Dio-/Martin-eror, Rainbow, tidiga Candlemass, Yngwie J. Malmsteen/Rising Force, Symphony X,Scorpions och MSG. 

Blandningen av kraft, mörker och musikalitet noterades av den före detta Black Sabbathsångaren Tony Martin, som delade “In My Darkest Room” på sina sociala mediekanaler.

Videon till In My Darkest Room gav bandet mycket uppmärksamhet, och samtidigt skickades ytterligare tre låtar ut till olika skivbolag.

De första två skivkontraktserbjudandena kom samma dag som demolåtarna skickades ut. Och totalt 10 skivbolag hörde av sig o ville signa bandet, bandet valde tillslut i Nov 2020 att signa med det relativt nya Amerikanska skivbolaget M-Theory Audio (Danko.Jones/Backyard Babies//White Wizzard/Silver Talon mfl.
Bolaget som startats av Marco Barbieri (Tidigare skivbolagsboss på Century Media USA)

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
NYHET: Premiär för The Sonic Overlords nya singel och video Utopia
BANDFOTO: Dani Lithium, Basse Hellgren
ARTWORK Singel: Daniel Ramirez, Morgan Zocek

BANDFAKTA – THE SONIC OVERLORDS

MEDLEMMAR
Marcus Zachrisson Rubin – Lead Vocals
Morgan Zocek – Lead Guitar/BackingVocals
Per Soläng– Drums
Daniel Ramírez – Bass/Backing vocals

| FACEBOOK | SPOTIFY |

Relaterade artiklar