VIDEOPREMIÄR: Velvet Insane ft Dregen + Nicke Andersson: Backstreet Liberace

Det svenska rockbandet VELVET INSANE släpper idag sin första singel, Backstreet Liberace, från det kommande albumet Rock n’ Roll Glitter Suite. Det är ett samarbete tillsammans med The Hellacopter-medlemmarna Dregen och Nicke Andersson.

Annons 

 

Velvet Insane har det senaste halvåret, förutom att spela in ett ny album, jobbat stenhårt med kampanjen SAVE THE NOIZE, där de samlat stora delar av den Skandinaviska rock-eliten för att stötta den sargade musikbranschen. Nu är det strax dags för bandet att släppa sitt nya album ROCK N’ ROLL GLITTER SUIT, som kommer släppas den 16 Juli. De inleder singelsläppet med låten Backstreet Liberace som är ett samarbetsprojekt tillsammans med två av The Hellacopters medlemmar, Dregen och Nicke Andersson.

 

 

Bandet berättar:
“Vi känner oss väldigt stolta över den här låten och att den andas och ”swaggers” som att den gjordes i London 1973, men med ett modernt sound. Snygga popharmonier, tunga trummor, vassa gitarrer och körer som får allt att lyfta! För att toppa det hela ytterligare fick vi med oss Dregen och Nicke Andersson från The Hellacopters – ett ovärderligt samarbete och med samma passion att få ge världen en ordentlig dos av äkta rock ‘n’ roll. Bättre än så här blir det inte!”

Låten är skriven av Sulo Karlsson från bandet Diamond Dogs, som även har producerat och skrivit låtar med bandet till det kommande albumet ”Rock’ n ’Roll Glitter Suit”.

Det svenska rockbandet Velvet Insane går wam bam glam och vrider tillbaka klockan till 1973 på den nya låten “Backstreet Liberace”, glamrockarna är dessutom i gott sällskap i form av Dregen och Nicke Andersson från The Hellacopters som gästspelar på singeln.

Den elva spår långa plattan manifesterar Velvet Insane som ett rockband att räkna med i många år framöver. “Rock ‘n’ Roll Glitter Suit” släpps via Wild Kingdom den 16 juli.

Lyssna på singeln och förbeställ albumet: https://orcd.co/bakstreet-liberace.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
NYHET: Nya singel Backstreet Liberace från kommande albumet Rock n’ roll Glitter Suit.
RELEASEDATUM: 2021-05-14
SKIVBOLAG: Wild Kingdom / Sound Polution

BANDFAKTA – VELVET INSANE

FACEBOOK | SPOTIFY |

Relaterade artiklar