Hollow Heads knockar lyssnaren med refrängstark debutplatta

Hollow Heads har bara existerat sedan 2019, men låter som att de spelat ihop i minst 10 år. Denna väloljade trio från Malmö har plockat det bästa från inspirationskällor som Kyuss, Audioslave och Wolfmother, kört alltihop i en risig köksmixer och hittat sin egen form av tung, svängig rock. Idag den 18 juni släpps första singeln The Key (länk nedan) från debutalbumet, som i sin tur släpps den 20 augusti. Vi hoppas att världen är redo, för Hollow Heads är definitivt redo för världen.    

Annons 

 

Hollow Heads bildades en mörk januarikväll 2019 på Möllan i Malmö. Tre musiker med sina rötter i vitt skilda musikstilar möttes och förenades i visionen om en powertrio där tre personer låter som minst fem. Siktet ställdes snabbt in mot ett tyngre sound med mycket fuzz och det var otroligt viktigt att det skulle svänga. Ordentligt. Den energi som får en publik att unisont hoppa så att marken gungar – det var vad man ville uppnå. Och refränger såklart. Den typen av refränger som alla kan sjunga med i efter en lyssning. Lättare sagt än gjort, men bandet kavlade upp ärmarna och började fila. Visionen och målbilden var glasklar.

När låtar började ta form insåg man snabbt att de olika stilar och influenser som medlemmarna bidrog med var en framgångsfaktor. Istället för att låsa sig till en specifik stil, eller begränsa sig själva på grund av givna ramar, lät man kreativiteten flöda fritt. Efter att ha experimenterat med ett par olika trummisar och dividerat om bandnamn föll alla bitar på plats när den sättning vi numera känner som Hollow Heads tog form. Det stod då klart att visionen allt mer närmade sig verklighet och det material man skrivit och repat in på imponerande kort tid kan bäst beskrivas som en onostalgisk mix av Kyuss, Audioslave och Wolfmother. Hård och tung rock’n’roll med dynamik och groove. Att trion verkligen låter som minst fem personer kan nog alla som hört bandet dessutom skriva under på. Det är starkt och det lämnar ingen oberörd.

En som haft ögonen på Hollow Heads en tid är ingen mindre än Filippa Nässil från Thundermother, som just nu är ett av Sveriges absolut största rockband. ”Hollow Heads har svinbra låtar, de är tighta och har hittat sitt eget sound. Jag blev inspirerad när jag såg deras livestream!” säger hon och syftar på ett showcase bandet gjorde online tidigare i år. Att en musiker med Filippas rutin och erfarenhet uttalar sig så positivt om Hollow Heads säger en del om kvaliteten på materialet och scennärvaron de förmedlar. Tänk er då samma spelning, fast framför en riktig publik istället för kameror. Där har ni något att verkligen se fram emot.  

När bandet fått ihop ett gäng låtar som alla var nöjda med rådde ingen tvekan – man skulle in i studion. Sagt och gjort blev det inspelning i Studio Mansarda med Limme Johansson i producentstolen och alla spelade som det vore sista dagen i livet. För att återskapa den råa och okonstlade känslan som uppstår vid en konsert spelades alla instrument in live i studion och de tagningar du hör är exakt vad som spelades. Känsla fick helt enkelt gå före perfektion och vem bestämmer egentligen vad som är perfekt? Det lämnar Hollow Heads till lyssnaren att bedöma. Som en rolig bonus spelade man även in en hyfsat oväntad cover. En hip-hopklassiker från 90-talet har fått nytt liv och en ruffig fuzzkostym, vilken bara i sig är värd att köpa skivan för. Vi lämnar er med den cliffhangern. 

Idag den 18 juni släpps alltså The Key som är första singeln från Hollow Heads självbetitlade debutplatta och den 20 augusti släpps äntligen albumet i sin helhet. Om du har minsta intresse för rockmusik så vågar vi lova att du kommer älska detta band och deras medryckande låtar. Är du redo? Tryck på Play och skruva upp till 11, så ses vi i den hoppande högen framför Hollow Heads scen så fort tillfälle ges!

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTO: Sebastian Oddner
NYHET: Hollow Head nya singel 

BANDFAKTA – HOLLOW HEAD

MEDLEMMAR
David Alexandersson, sång och gitarr
Christopher Danielsson, bas och kör
Andreas Jabrell, trummor och kör

| HEMSIDA | FACEBOOK | INSTAGRAM |

 

Relaterade artiklar