Metallica spelar på COPENHELL 2022

COPENHELL har ju redan sedan tidigare en grym lineup med Iron Maiden, Kiss och Judas Priest. Men det räcker inte, utan nu presenterar man stolt att även thrash-giganterna METALLICA ansluter sig till en av Europas hårdaste festivaler. Och det kommer vara deras enda spelningen i Norden under 2022.

 

Festivalens generaldirektör Jeppe Nissen berättar:

”It’s an absolutely gigantic honour for us to present such a big band for the COPENHELL audience. People have yearned for the festival experience for years now and they have kept their tickets, trusting us to make a great comeback. And now we do it with the greatest band in the history of rock and metal and with one of the strongest Danish festival posters ever!”

”COPENHELL has gone through an amazing development since the beginning in 2010. Today, we have one of Europe’s strongest line-ups – and we continue to stand by our core values and focus on great experiences, lots of variety and depth as well as the unique COPENHELL atmosphere, thanks to our incredible audience. The historic 2022 festival poster is a manifest indication of the great need for a festival dedicated to hard rock and heavy metal in Denmark, and we are immensely proud of looking forward to our best festival ever next year.”

METALLICA kommer spela redan på öppningsdagen, dvs onsdagen den 15 juni 2022. Vilket menas att festivalen kommer värmas upp på absolut mest tänkbara sätt. Och detta innebär även att från och med nästa år kommer COPENHELL bli en 4-dagarsfestival.

METALLICA kommer ingå i en grym lineup tillsammans med:

IRON MAIDEN – KISS – JUDAS PRIEST – KORN – D-A-D – MERCYFUL FATE – EMPEROR – BAD RELIGION – OPETH – THE HELLACOPTERS – BERSÆRK – JINJER – GLORYHAMMER – DEATH TO ALL – OF MICE & MEN – ARTILLERY – DOG EAT DOG – SIAMESE – DESTRUCTION – ORM – REDWOOD HILL – GHOST IRIS – WITHERING SURFACE – XENOBLIGHT – HÄLLAS – LOK – GATECREPER – KNOCKED LOOSE – SVARTSOT – SOREN ANDERSEN – EYES – DENIAL OF GOD – WAYWARD DAWN – LIFESICK – NYREDOLK – and many more to be announced soon!

Mer info om eventet finner du på www.copenhell.dk eller via den officiella COPENHELL-appen.

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar