NY ROCK: Nestor – 1989

Falköpingsbandet NESTOR är aktuella med sin andra singel, 1989. Temat på låt och video fortsätter i sann och glad 80-talsanda och med en mäktig och svulstig AOR-produktion. 

NESTOR bildades redan 1989 av fem barndomsvänner i Falköping. Som för så många kompisband rann rockstjärnedrömmarna så småningom ut i sanden, men vänskapen bestod, liksom musikintresset. Nu på senare år har medlemmarna passat på att återförena bandet, kanske på grund av en längtan tillbaka till tryggheten, vänskapen och brödraskapet som känns mer relevant nu än någonsin i dessa osäkra tider av isolation och pandemi.

Den 4 mars i år släppte de sin första singel/video, låten “ON THE RUN”, och med den tog de det 80-tals älskande AOR-Sverige med storm. Även om videon i mina ögon gav lite Steel Panther känsla så är musiken helt rätt. Man kan sluta ögonen och landa i dit ljuva 80-talet.

Nu har de släppt sin andra singel med tillhörande video, låten med den talande titeln 1989. Även denna låt har en tillhörande, tidstrogen och detaljerad musikvideo som än en gång ser skådespelaren Per Ragnar i rollen som Bror Mörck; bandets nemesis, samt även hans skåderspelarkollega Tina Leijonberg i en av rollerna!

Så som på ON THE RUN är också denna video fullproppad med hyllningar och referenser till ungdomens 80-tal, med limpsadel, datadisketter, Sony Walkman, pudelfrillor och OKEJ. Musikmässigt följer de också samma bana och för den trogne 80-tals älskaren hör man många referenser i musiken, bland annat bryggan som är som tagen direkt från ”I Fight Hell To Hold you” med KISS. Både låtmaterialet och produktionen riktigt osar 80-tal och de hörs varifrån de har sitt musikaliska ursprung. De är med spänning och längtan man sitter och v äntar på fullängdaren som planeras släppas senare i år.

NESTOR är på helt rätt väg i sin ambition; ”To restore the glory of Rock ..To protect the Lagacy and Re-invent the iconography of rock…to be fresh and to play as fast and loud as we can!

 

SKRIBENT: Carl Berglund
NYHET: Nestor – On The Run
RELEASEDAG: 2021-05-14

| FACEBOOK | INSTAGRAM |

Relaterade artiklar