The Capital Deathfest släpper nytt band – Nazghor

Nästa år firar Nazghor tio år som band och vad passar då bättre än att bjuda in dem som öppningsakt på The Capital Deathfest? Med sina snart sju album i ryggen och bejublade framträdande är Nazghor definitivt ett givet tillskott till vår lineup.

Nazghor grundades 2012  i Uppsala och släppte under sina första fyra år, hela fem album och är i skrivande stund i full gång med att skapa sitt sjunde. För gruppen är att spela black metal samma sak som att förvalta ett kulturellt arv, samtidigt som de sätter sin egen melodiösa och atmosfäriska prägel på genren. Efter flertalet inställda festivaler och gig är det ett revanschsuget Nazghor som ställer sig på Deathfest-scenen fredagen den fjärde februari och sparkar igång festen så att blodet flyger.

– Vi kommer leverera exakt det alla förväntar sig och förväntar oss att se hela festivalen röja loss, när vi dammar av gamla klassiker som får upp vem som helst i brygga. Vi kan redan nu lova att vi även kommer leverera något helt nytt!, säger Nekhrid (sång)

 

SKRIBENT: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)

BANDFAKTA NAZGHOR

MEDLEMMAR

Nekhrid -sång
Crowlech -bas
Angst– gitarr
Armageddor –  gitarr
Rimfrost – trummor

| HEMSIDA | SPOTIFYYOUTUBE |

Biljettinfo:

Biljetterna släpps i augusti. Tidigare köpta biljetter gäller även för detta event, mer information kommer.

Övriga släppta band är:

DARK FUNERAL
TAAKE
HATE
MEFISTO
VOODUS
WORMWOOD
ALFAHANNE

FAKTA – THE CAPITAL DEATHFEST 2022

PLATS: Gasklockan, Gävle

DATUM: 4-5 Februari 2022

EVENTINFO: The Capital Deathfest 2022

ARRANGÖR: Rockin Over The Borders

Summoning the dark forces.

Relaterade artiklar