VIDEOPREMIÄR: Tsar Bomba – Face Down – en ny stenhård trio

Pandemin har fört något gott med sig, i alla fall när det gäller ett gammalt polargäng som aldrig fått till det att starta det där bandet. Vi pratar om en nya tunga bandet som kallar sig för TSAR BOMBA. De har hittills släppt en singel, Ctrl-Alt-Bomba. Nu är det dags för andra singeln, FACE DOWN, och denna låt ska spegla ännu mer den musikstil bandet står för.

De flesta i bandet är vänner sedan länge. Det hade snackats internt under lång tid att vi ska starta ett band. Men tiden räcker inte till.

Sen, som en biprodukt av Covid-19, så öppnades dörren att få det gjort. De flesta av oss jobbar inom event/restaurangbranschen, och i och med C-19 så blev kalendrarna tunnare. Vi gjorde slag i saken.

Vi träffades, och på första dagen föddes “Ctrl+Alt+Bomba”(Mixad av Ian-Paolo Lira (Lillasyster), Mastrad av Arnold Lindberg)  – Vi arbetade vidare med den och så fort vi ansåg den vara färdig så var det brådis att släppa och visa världen att vi faktiskt finns.

Sagt och gjort, vi nådde fort 50.000 streams på Spotify, vilket för oss var sjukt stort. Vi kände att det här va roligt. Blodad tand. Vi satte igång med fler låtar och snabbt växte “Face Down” fram. Men, nu behövde vi inte ha så bråttom som med första låten.

 

Vi la säkert ner dubbelt så mycket tid på arr, prod och finlir på “Face Down” som själva inspelningen tog. Vi är såklart nöjda med “Ctrl+Alt+Bomba”, men den här låten är något HELT annat. En annan division.
Jag citerar Arnold Lindberg, som mixat och mastrat “Face Down”: “Er första singel, låter som ett dansband i jämförelse med den här”

Han ljög inte.

Vi hörde av oss till Martin Westerstrand(Lillasyster) och frågade om han var intresserad av att göra en musikvideo till “Face Down” – Sagt och gjort, han filmade, regisserade och klippte videon.

“Ni ska in i en liten bil, allihopa. Sen kör vi bah” – Det var allt vi visste någon timme innan det var dags att börja filma. Vi fattade ingenting. Men JÄVLAR.

Det är drag i den där gamla polis-volvon.

Vi ser sjukt mycket fram emot att få spela live, och släppa fler låtar.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

BANDFAKTA – TSAR BOMBA

MEDLEMMAR

Patrik Gabrielsson, sång
Marcus Hellgren, gitarr
Marcus Wahlström, gitarr
Oskar Magnusson, bas
Kosmas Giakes, trummor

Relaterade artiklar