VIDEOPREMIÄR: We Are The Catalyst – Järtecken

Alt-metalbandet We Are The Catalyst är tillbaka med sitt fjärde fullängdsalbum ’Perseverance’ som släpps i November och precis som deras tidigare utgåvor är denna fylld av både ljus och mörker, hopp och förtvivlan, tunga riff och poppiga refränger. Sin vana trogen pressar de sig utanför sin bekvämlighetszon och undersöker nya infallsvinklar för att bygga ut sitt sound och maximera varje låt tills den nått sin fulla potential.

Annons 

 

Bandet består av Cat Fey, Kenny Boufadene och Håkan Strind. Gruppen bildades i Varberg 2012, med avsikt att vara ett ljus i mörkret för dem som behöver det mest. På bara några år har de lyckats väcka stor uppmärksamhet kring sin unika blandning av rock, metal, pop och elektroniska element som vävs samman i en slående självklar symbios.

 

På bandets föregående album inkluderades ett spår med svensk text; ”Innan Allt Faller”. Den togs emot med stor uppskattning även hos den internationella publiken, vilket har lett till att ”Perseverance” innehåller två hela låtar på svenska. Nu släpper bandet musikvideon till ”Järtecken”, en låt och video som sänder lyssnaren på en själslig resa till mystiska nordiska skogar, djupa mörka sjöar och hedniska ritualer.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
NYHET: We Are The Catalysts nya video till låten Järtecken, samt nytt album som släpps den 4 november 2021.

 

BANDFAKTA – WE ARE THE CATALYST

MEDLEMMAR

Cat Fey – Vocals
Kenny Boufadene – Guitars & Vocals
Håkan Strind – Drums

| FACEBOOK | SPOTIFY | YOUTUBE |

Relaterade artiklar