Smash Into Pieces släpper nya albumet “A New Horizon”

27 augusti släpper Smash Into Pieces sitt nya album “A New Horizon”, en direkt uppföljare på framgångssagan ”Arcadia”. I vanlig ordning har redan ett flertal singlar släppts och efter ett drygt års pandemi är Smash nu mer taggade än någonsin på att få återse fansen igen. Rockbladet tog ett snack med bandets sångare Chris Adam Hedman Sörbye.

Annons 

 

Annons 

 

Smash Into Pieces är normal sett ett mycket aktivt liveband, men liksom alla andra band har de inte kunnat ge sig ut och möta publiken sedan restriktionerna lamslog världen i mars 2020. När Rockbladet pratar med Chris Adam så medger han att det till viss del har varit skönt att slippa allt vad turnerande innebär.

– Turné är psykiskt påfrestande. Att vara ifrån sin familj, ständigt vara under tidspress, passa en miljard flyg om året m.m. Man gör det dock mer än gärna för fansen och lever för den timman man har på scenen, men jag ska inte sticka under stolen med att det varit ganska skönt att slippa tänka på turné det senaste året. Jag personligen har fått umgås med min son mycket mer och även haft tiden för att fokusera mer och mer på musiken, vilket faktiskt lett till att det fötts ett nytt intresse för just musiken. En nytändning, förklarar Chris Adam.

För ja, så är det. På det kommande albumet ”A New Horizon” har Chris Adam själv varit mer delaktig på låtarna än vad han varit på bandets tidigare album och det hörs på hans röst att han verkligen är engagerad och brinner för just detta album.

– Som helhet jobbar vi i Smash tillsammans. Även tidigare har jag varit där med mina inputs men inte alls på samma nivå som nu. Jag har inte alls brunnit för det så som jag gör nu. Jag är väldigt spänd på hur den här skivan kommer tas emot! Det är lite nervöst att följa upp ”Arcadia” som varit en riktig karriärshöjdare för oss, ett genombrott. Tack vare det släppet har vi kunnat livnära oss på musiken och driva bolag på heltid med anställda som jobbar med våra musikvideos och vice versa.

Den som följt Smash Into Pieces sedan starten har knappast kunnat undgå bandets experimentella ådra där det är tydligt att det ena albumet inte är det andra likt, utan blandningen av olika genrer är just det som utmärkt Smash.

– Man vet aldrig var vi tar vägen med soundet, vilket jag tycket är just det som är mest spännande! När vi börjar jobba i studion vet vi inte ens själva ibland alltid hur det ska bli. Alla genrer tas emot och vi kan spela allt från hård metal till pop-ballader. Smash som band är en serie av cliffhangers, det finns röda trådar i det vi gör och vi vill alltid förmedla ett budskap och en historia oavsett om det handlar om hårda riff eller något mer soft.

Utöver detta utmärker sig bandet lite extra även när det gäller intensiteten. Det skiljer sällan lång tid mellan bandets albumsläpp och däremellan släpps ett stort antal singlar och nästan varje Smash-låt har en egen musikvideo. En naturlig fråga blir förstås hur tiden räcker till.

– Man måste vara lite besatt och nästan lite dum i huvudet när man håller på med det här, skrattar Chris Adam och fortsätter: Musiken är vårt heltidsjobb, vi gör inget som inte har med Smash att göra. Det finns ingen anledning för oss att sakta ner, särskilt inte nu när vi faktiskt har möjligheten att leva på det vi gör och det kommer nya idéer hela tiden.

”A New Horizon” som vi hittills bland annat fått höra singlarna ”Broken Parts” och ”Glow In The Dark” från släpps alltså på fredag den 27 augusti och efter det väntar även livespelningar igen, om restriktionerna tillåter.

– Våra livestreams har varit uppskattade, men bortsett från det har vi inte spelat live sen innan ”Arcadia” så det ska bli intressant att se publiken igen efter så lång tid, hur många som kommer och om det är nya fans som upptäckt oss. Även om det varit skönt att vara ifrån turnerandet ett tag så har man saknat energin man får från publiken också och att få visa upp alla nya låtar man nu har live ska bli väldigt kul, om det nu är möjligt, säger Chris Adam innan han avslutar med en hälsning: ”Tack för all support, utan våra lyssnare och fans är vi ingenting. Har du aldrig upplevt Smash live innan så kom och se oss så fort coronan släpper”.

 

 

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
INTERVJU: Chris Adam Hedman Sörbye, Smash Into Pieces
AKTUELL: Med nya albumet “A New Horizon” 

Relaterade artiklar