VIDEOPREMIÄR: Donna Cannone – Nya singeln Nothing To Do

Den 13 augusti släpps andra singeln från Donna Cannone. Ett lysande hookig melodisk rock n roll, med två tidigare Thundermother-medlemmar såväl som Soilwork/The Nightflight Orchestra huvudman Björn Strid. Låten betonar uppdelning, isolering och all negativitet kring användningen ut av sociala medier. 

Den tidigare Thundermother-medlemen Giorgia Cateri (gitarr) och hennes italienska kollega Luca D’Andria (sång) befann sig i ett repetitionsrum för ett tag sen för att spela lite musik och, med sina egna ord, spela och ha kul. Giorgias tidigare Thundermother-bandkamrat Tilda Nilke Nordlund anslöt senare med trummor och trion började sätta ihop ett antal nya låtar. Kort därefter kom en överraskande knackning på dörren och utanför stod Björn ‘Speed’ Strid (Soilwork, The Nightflight Orchestra) och med en gitarr i handen och ville ansluta bandet, och därmed grundades Donna Cannone. Snart spelade kvartetten in demos, som senare föll i händerna på det svenska skivbolaget Despotz Records och en överenskommelse var snart klar. 

Donna Cannone släpper deras andra singel ‘Nothing to do’ efter deras debutsingel “Cross the line”. Känn in energin från elgitarrerna, groovet i basen och rytmen från trummorna.

“A song about the division, isolation and negativity created by the frenetic usage of social media. An inspiration to look at the real world and to explore friendship that might be right there, next to you”.
// Donna Cannone

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

BANDFAKTA – DONNA CANNONE

MEDLEMMAR
Sång/Bas – Luca D’Andria
Elgitarr – Giorgia Carteri
Elgitarr – Björn ‘Speed’ Strid
Trummor – Tilda Nilke Nordlund

| FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY | BANDCAMP |

Relaterade artiklar