Festidag of the Midnight Sun – festivalrapport

Skit samma att det var onödigt fuktigt och svalt. Livemusiken värmde våra konserthjärtan och höll oss i gång tillsammans med dryck och goda burgare under en eftermiddag och kväll utanför Skylten i Linköping. Ett fullskaligt Festival of the Midnight Sun gick inte att hålla i år heller. Gänget bakom kunde dock inte låta bli att köra en nerskalad version nu när i alla fall vårt hörn av världen verkar vara på rätt väg och pandemin förhoppningsvis tynar bort. En festidag i stället för festival.

Annons 

 

Bandlistan var blandad, alltifrån blues med Ida Andersson Band (IAB) till rock ’n’ roll med en nyans av hårdrock med Heavy Feather till mer atmosfärisk och ibland stämningsfullt kaotisk musik med band som Baby Grandmothers, Flowers Must Die, Träden och The Hanged Man. Även den lite ösigare rocken fick sitt med The Hawkins och kvällen avslutades av Satan Takes a Holiday. För mig var höjdpunkten Heavy Feather som spelar sådan där tuff dynamisk rock som jag gillar mycket. Ida Andersson band som stod för dagens bluesinslag är också gamla favoriter. Bara det räckte för att göra det till en bra dag för mig personligen men även de andra banden var bra och engagerade i framträdandena. När Festival of the Midnight Sun återupplivades innan pandemin hade arrangörerna som mål att cirkulera mellan alla spelningarna så det blev variation i stilar. Trots att det enbart var en scen lyckades de blanda väl även denna gång. Blandningen av stilar livade upp och var det något som inte var mitt i prick kunde man passa på att äta och ändå lyssna på musiken.

Det var självklart olyckligt med vädret och bättre väder hade säkert lockat fler men det blev trots allt en mysig minifestival och de som var där var där för musikens skull. Flera av banden hade också ny musik med sig i bagaget som nu luftades live för första gången.

Om man ser det här som ett provskott inför flytten av ordinarie Festival of the Midnight Sun till nya platsen vid Skylten i Linköping (bekvämt nära både buss och tåg samt promenadavstånd från Innerstaden) så ser jag fram emot Festival of the Midnight Sun nästa år. Den första av den nya versionen av Festival of the Midnight Sun innan pandemin var också väldigt lyckad med en lång radda bra band. Därtill finns planer på att permanent skala upp möjligheterna till utekonserter vid Skylten och närheten till Innerstaden gör det lätt att fortsätta natten där när sista bandet spelat.

BANDLISTA i den ordning de uppträdde Baby Grandmothers Ida Andersson Band (IAB) Flowers Must Die Träden Heavy Feather The Hawkins The Hanged Man Satan Takes a Holiday

Latest posts by Kristoffer Holmén (see all)

Relaterade artiklar