KILL THE KONG SLÄPPER ÄNTLIGEN DEL 2 AV SITT STARKT EFTERLÄNGTADE ALBUM

Sedan 2015 har sjumannabandet Kill the Kong krossat det mesta i sin väg. Alla som sett dem live förstår exakt vad som menas med liknelsen. Med två enastående ledsångare och en separat slagverkare utöver trummisen så sticker de ut rejält på metalscenen och lämnar få oberörda. Med två hyllade album i ryggen släpptes den efterlängtade EP’n Dead Spirit Pt. 1 förra året. Som titeln antyder var detta första delen av två som tillsammans kommer att bilda bandets tredje fullängdare. Den 3 september släpps nu äntligen Dead Spirit Pt. 2 och albumet kommer senare i år att släppas i sin helhet på vinyl.

Kill the Kong är ett svenskt sjumannaband som bildades 2015 och från dag ett stod det klart att de ville hitta sin egen väg och ett eget sound. Att de ville spela en mix av metal och hardcore med mycket aggression och starka melodier stod klart, men i en genre med många uppfattningar om hur det ”ska” se ut och låta, ville man sticka ut redan från början. Bandet nöjde sig därför inte med en tight och skicklig trummis, utan de utökade rytmsektionen med en separat slagverkare. Nästa steg var att köra med två sångare som dels kunde komplettera varandra röstmässigt, men också ta publikkontakten till en betydligt högre nivå. Formeln var satt och Kill the Kong började frenetiskt skriva låtar.

Efter att den självbetitlade debutplattan släppts turnerade bandet stenhårt och vann mark över hela Europa. Albumet togs dessutom väl emot av pressen, så i början av 2017 signade man ett skivkontrakt med GAIN/Sony Music (Avatar, Europe, Hardcore Superstar). Detta ledde i sin tur till att bandets andra fullängdare Colossus släpptes senare under samma år och även denna fick ett mycket varmt mottagande. Kill the Kong var nu ett namn det snackades om bland metalfansen och det intensiva turnerandet fortsatte. Ryktet om sjumannabandets intensiva och brutala livespelningar spred sig som en löpeld.

I början av 2020 växlande Kill the Kong upp ytterligare i och med ett nytt internationellt skivkontrakt med amerikanska Seek and Strike (Upon a Burning Body, Orbit Culture). Den 24 april samma år släppte man EP’n Dead Spirit Pt. 1 och efter att ha längtat i nästan tre år togs de nya låtarna emot med öppna armar av såväl fans som kritiker. Längtan efter del 2 har minst sagt varit stark och vi kan därför med glädje meddela att Dead Spirit Pt. 2 äntligen ser dagens ljus den 3 september! Tro oss när vi säger att den kommer vara värd väntan.

Kill the Kong har aldrig tidigare jobbat så intensivt med någon inspelning de gjort, så det är ingen överdrift att de tagit allt ytterligare ett steg längre denna gång. Strategin att släppa de nya låtarna uppdelat på två EP’s har också varit ett grymt bra sätt att hålla intresset för bandet varmt under den pågående pandemin och senare under 2021 kommer albumet att släppas i sin helhet på vinyl. Kan det kanske bli årets julklapp till alla metalfans? 

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

BANDFAKTA – KILL THE KONG

MEDLEMMAR
Timu Kumpumäki – sång
Dennis Andersson – sång
KJ Melgoza – gitarr
Mikael Karlsson – gitarr
Niklas Hansson – trummor
Erik Lantz – slagverk
Andreas Sjöstedt – bas

| FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY | YOUTUBE |

Relaterade artiklar