Märvel släpper singeln och musikvideon “Slasher with a Broken Heart”

Den maskerade powertrion Märvel släpper singeln och musikvideon ”Slasher With a Broken Heart”. Singeln är det första smakprovet från ett kommande studioalbum, vilket kommer släppas under 2022 som en del av bandets 20-årsjubileum. Singeln ”Slasher With a Broken Heart” lyfter fram det bästa av Märvels melodiska och energiska hårdrock, och är inspirerad av kärleksdramat mellan ABBA-sångaren Agnetha Fältskog och hennes stalker, Gert van der Graaf.

Annons 

 

Märvels sångare och gitarrist The King förklarar:
”Nederländska Gert blev kär i och besatt av poplegenden Agnetha som barn. Flera år senare köpte han ett hus i närheten av Agnetha, de två stötte på varandra på en promenad, och blev tillslut ett par. Men, som Agnetha snart skulle märka, är det inte helt smärtfritt att bli kär i sin stalker. När de två gjorde slut ett par år senare blev Gert hjärtekrossad, besatt, och galen. Det hela slutade med ’Someone standing in the bushes behind your house…’ ”

The King fortsätter:
”Även fast denna historien är bisarr berör den nåt allmänmänskligt; ensamhet, vilket är hemskt även för en otäck person. Det var detta tema som från början inspirerade mig till att skriva låten”

Slasher with a Broken Heart är ute på alla streamingtjänster den 3:e September tillsammans med en musikvideo. Singeln släpps via etiketten The Sign Records. Mer musik från Märvel släpps inom kort.

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
BANDBILD: Annett Reimer Manhem
 

BANDFAKTA – MÄRVEL

MEDLEMMAR
The King – Gitarr/Sång
The Vicar – Trummor
The Burgher – Bas

| FACEBOOK | INSTAGRAM | BANDCAMP |

Diskografi (Album):
Five smell city (2005)
Unleashed (2006)
Thunderblood Heart (2008)
Warhawks of war (2011)
Hadal zone express (2014)
The hills have eyes (2015)
At the Sunshine Factory (2017)
Guilty Pleasures (2019)

Relaterade artiklar